Leading Impact nästa

Den 7 oktober påbörjar Maria Nyman, Affärsområdeschef för tåg på Skånetrafiken, EFL:s 15 månader långa managementprogram Leading Impact – Executive Management & Leadership Program. Marias ambition är att vidareutveckla sin förmåga och förnya sina verktyg för att leda och styra verksamheten tillsammans med sitt team. Vi intervjuar Maria om hennes utmaningar och tankar inför starten.

Maria Nyman, Affärsområdeschef för tåg på Skånetrafiken, startar EFL:s Leading IMPACT i höst

Hej Maria! Vilka egenskaper är viktiga att ha som affärsområdeschef för tåg på Skånetrafiken?
För att lyckas i min roll krävs förmåga att snabbt ställa om och hantera såväl strategiska som operativa frågor. Det krävs också att kunna förstå komplexa samband och på ett enkelt sätt förklara det för olika intressenter, såväl externt som internt. Utöver det så är det viktigt att kunna skapa ett effektivt team som hela tiden driver mot ständiga förbättringar.

Vilka är dina största utmaningar?
Vår högsta prioritet är punktlighet, att tågen kommer i tid och är hela och rena. Kunden ska kunna lita på kollektivtrafiken och vi ska vara ett fullgott alternativ till att resa med bil. För att lyckas med det är utmaningen att kunna samarbeta med externa parters som påverkar vår leverans. Det gäller allt från avtal med leverantörer till samarbetspartners – att vi ser den gemensamma kunden.

Hur ser du på Skånetrafiken och vad tror du är viktigt att utveckla inför framtiden?
Skånetrafiken är en viktig aktör i samhället som ser till att skåningarna kan resa hållbart till jobb, skola och fritid. Vi är långt fram i den digitala utvecklingen och för framtiden gäller det att ligga steget före både gällande service i form av resor med hög kvalité och tillgänglighet – och inte minst också den digitala utvecklingen.

I oktober ska du börja på Leading IMPACT! Vad fick dig att bestämma dig för det?
Jag har en kollega som gått programmet tidigare och när jag fick möjligheten att gå programmet själv så tvekade jag inte en sekund!

Och varför blev det just Leading IMPACT framför andra managementprogram på motsvarande nivå?
Dels för att via min kollega och chef fått höra väldigt positiva omdömen om programmet, dels också för att det verkar vara en bra mix mellan teori och faktisk IMPACT i min verksamhet.

Vad har du för förväntningar och vad hoppas du att utveckla under programmet?
Det är alltid inspirerande med bra föreläsare, liksom att få en egen coach och ett nytt nätverk där man kan ta del av varandras erfarenheter. Jag hoppas på att vidareutveckla min förmåga och förnya mina verktyg för att leda/styra verksamheten tillsammans med mitt team.

Leading IMPACT
  • Executive managementprogram
  • 15 månader med strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande
  • Programmet är förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet under 20 år
  • Tar utgångspunkt i deltagarnas verklighet och strategiska utmaningar

Nästa programstart: 7 oktober.

Läs mer om programmet:
www.leadingimpact.se

Vill du veta mer?

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!