Leading Impact nästa

Med ambitionen att öka sina kunskaper, sitt nätverk och gynna sitt bolag Landskrona Energi, påbörjar Mats Elamzon, managementprogrammet Leading Impact i oktober. Vi intervjuar honom kring hans förväntningar på programmet och hans roll som chef för Verksamhetsstöd.

I oktober påbörjar Mats Elamzon, chef för Verksamhetsstöd på Landskrona Energi, managementprogrammet Leading Impact

Hej Mats! I oktober ska du börja på Leading IMPACT! Vad fick dig att bestämma dig för det?

Jag är övertygad om att programmet kommer att öka mina kunskaper, mitt nätverk och gynna mitt bolag Landskrona Energi. Speciellt lockas jag av upplägget att varje deltagare tar med sig en på förhand vald uppgift från organisationen in i programmet, en s.k. ”Impact Challenge” – där jag kan ta det strategiska och implementera det praktiskt. Jag ser fram emot att få övriga deltagares syn på min Impact Challenge, både som en källa till inspiration och för att få andra synsätt.

Varför blev det just Leading IMPACT framför andra managementprogram på motsvarande nivå?

Goda referenser! Jag har hört väldigt positiv respons från andra i branschen som har gått EFL:s stora program.

Vad har du för förväntningar och vad hoppas du att utveckla under programmet?

Mina förväntningar är många, såsom utmanande uppgifter, nya lärdomar på misstag man själv gjort, och så klart nya redskap. Som person är jag väldigt öppen och jag kommer nog att lära mig mycket under programmet. Jag hoppas på lärdomar för att kunna ta nästa steg i mitt ledarskap att leda andra.

Berätta om din tjänst på Landskrona Energi!

Min tjänst innefattar att starta, leda och driva den nya avdelningen Verksamhetsstöd – en avdelning som startades i september och som består av 12 medarbetare (chef för Verksamhetsstöd, HR-ansvarig, Kommunikationsansvarig, IT-ansvarig, Chef för kund, verksamhetsutvecklare, kundservicemedarbetare och säljsamordnare).

Tanken är att avdelningen ska fungera som en stödfunktion till kärnverksamheterna, ledningsgrupp och VD, samt vägledande för ett antal fokusområden. Utöver det driver vi mycket utveckling och strategiska projekt, samt uppdrag från kärnverksamheterna. Vi äger även produkterna Elhandel och Laddinfrastruktur, samt utför omvärldsanalys för bolaget.

Därutöver tillhör jag även ledningsgruppen för Landskrona Energi.

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?

Det som är viktigt i min roll är att coacha och att göra så att mina medarbetare har de bästa förutsättningarna för att lyckas – både när det gäller beslut, resurser och att skapa rätt balans mellan fritid och jobb. För att lyckas så krävs ett driv från mig själv, rätt chef som stöttar mig och rätt medarbetare, vilket jag har idag, samt en vilja från organisationen att förändras till det bättre.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?

Coachande ledarskap med fokus på att skapa tillit och värde. Jag går in i andra ledarskapsstilar beroende på situation och händelse, men det är viktigt att vara flexibel beroende på vilken roll man har. Ibland är jag beställare av projekt, ledningsgruppsarbete och ibland utredare.

Berätta om din bakgrund

Smålänning uppvuxen i Kalmar, men numera bosatt i Veberöd med fru och barn. Jag har jobbat i energibranschen i cirka 15 år, både som anställd på energibolag och som konsult i olika roller och med olika titlar. Utbildad Energi- och Miljöingenjör och gick även energiprogrammet på gymnasiet, så energi har varit min röda tråd hela tiden. Utöver det har jag varit mentor för en tonåring i programmet Mentor i Malmö och jobbat internationellt som PMO-ansvarig (Project Management Office) för Norden, som tillhörde ett PMO för hela världen.

 

Leading Impact
  • 15 månader långt nytänkande Executive Managementprogram
  • tar utgångspunkt i dina strategiska utmaningar
  • förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet i över 20 år
  • ger dig en gedigen kompetenshöjning inom strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande

Programstart: 6 oktober
Läs mer: www.leadingimpact.se

Landskrona Energi

Landskrona Energi är ett modernt energibolag som arbetar för att skapa en trygg, säker och hållbar infrastruktur för el, värme och kommunikation.

Mer info: www.landskronaenergi.se