Ledarskap i organisationer har överträffat mina förväntningar

”Ledarskap i organisationer på EFL fokuserar på ledarskap i dess sammanhang – det man inte riktigt kan lära sig enbart från en bok”. Detta och mycket mer berättar Nibras Alsuhairi, projektledare på Axis Communications, när vi pratar om EFL:s kurs Ledarskap i organisationer.

Hej Nibras! Berätta kort – varför valde du att gå EFL Ledarskap i organisationer?
Jag var ute efter en kurs som kunde lära mig de mjukare bitarna av ledarskap, med fokus på team och mänskliga interaktioner. Ledarskap i organisationer på EFL fokuserar på ledarskap i dess sammanhang – det man inte riktigt kan lära sig enbart från en bok. Jag uppskattade även att det var en hel termin istället för en intensiv kurs under fem dagar. Detta tillät mig att reflektera under lektionernas gång kring hur jag själv är som ledare och vad jag kan bidra med till min organisation från de lärdomar jag fått under terminen.  

Berätta om kursen!
Kursen, som löpte över en termin, är upplagd så att man får se på ledarskap i organisationer från olika aspekter.  Den blandade teorier med gruppdiskussioner, flera case samt grupparbeten i form av skriftliga rapporter. Dessa delmoment är skräddarsydda på ett sätt som får mig som deltagare mer och mer intresserad av kursen under tidens gång. Dessutom bidrog sammansättningen av deltagare till en värdefull dynamik, intressanta diskussioner och lärdomar. Jag upplevde kursen som intensiv, men oerhört givande, och att man – som med så mycket annat – behöver lägga ner tid för att få ut så mycket som möjligt utav den. 

Vilka är dina bästa take aways?
Ledarskap är komplext och svårt att greppa, då det inte finns ett korrekt sätt att utöva ledarskap, vilket är en av de största take awaysen – bilden av ett rätt ledarskap finns inte. Varje situation och tid har olika sätt att leda på, kursen gav denna insikt. Den satte även ord på saker jag själv känt, men inte kunnat uttrycka. Jag fick många aha-upplevelser. Kursen medförde även en självreflektion över hur jag utövar mitt ledarskap och hur jag vill leda mitt team. Dessutom lärde jag känna nya människor, vilket bidrog till att utöka mitt nätverk – något jag uppskattar.

Något du har direkt nytta av i ditt dagliga arbete?
Absolut! Som projektledare har jag hand om många olika team som kan vara i olika implementeringsfaser, samt arbeta med helt olika områden. Jag interagerar också med många stakeholders. Ledarskap i organisationer har lärt mig att man behöver vara väldigt agil som ledare, varje möte och period behöver olika typer av ledarskap.

Har kursen levt upp till dina förväntningar?
Den har levt upp till över mina förväntningar! Kursen gör sig allra bäst för dig som arbetat med ledarskap tidigare, då möjligheten att kunna reflektera över sitt tidigare utövade ledarskap ger en extra dimension.

Varför valde du just EFL?
Jag har tidigare valt att anlita EFL för en skräddarsydd utbildningsinsats på Axis Communications på temat innovation. Alla var mycket nöjda med vad EFL levererade! En av EFL:s styrkor är att de får kursdeltagaren att känna sig väldigt välkommen och omhändertagen, kombinerat med en enorm kunskap, samt en känsla av samhörighet. 

Berätta om din arbetslivsbakgrund!
Jag är i grund och botten civilingenjör i maskinteknik med inriktning inom flöde, samt strukturdynamik. Efter en resa i arbetslivet i bland annat Göteborg och London har jag sedan två år tillbaka arbetat på Axis Communications i Lund som projektledare. Jag trivs väldigt bra med både Axis och min roll som projektledare. Det roligaste med min roll är variationen. När man arbetar med människor är ingen dag sig lik.


LEDARSKAP I ORGANISATIONER
EFL Ledarskap i organisationer omfattar områdena organisation, ledarskap, strategi och projektledning. Utbildningen handlar om att tillgodogöra sig formell kunskap och utveckla individuell förmåga och färdighet. Kursen bygger därför på arbete med generella teorier, modeller och begrepp som bildar plattform för utveckling av dina personliga färdigheter. Nästa kursstart är i mitten av januari. Läs mer om Ledarskap i organisationer