Linda blev nästa skånska stjärna

I den hårda konkurrensen om EFLs och HD-Sydsvenskans stipendium Nästa skånska stjärna föll juryns val på Linda Danielsson. Det blir en spännande höst för Linda som förutom att hon börjar en ny tjänst som Global Supply Manager på IKEA även påbörjar sina studier på EFLs Executive MBA Class of 2017. 

stipendiat_2015_350x240px

Årets stipendiat Linda Danielsson och EFLs VD Henrik Lundgren

Stipendiet ”Nästa skånska stjärna” är en gemensam satsning av EFL och HD-Sydsvenskan i syfte att göra en insats för mångfald och jämställdhet i näringslivet. Stipendiet består av en plats på management- och ledarskapsprogrammet Executive MBA.

Juryns val av ”Nästa skånska stjärna” 2015 föll på Linda Danielsson, senior manager på Sony Mobile som den 1 oktober börjar en ny tjänst som global Supply Manager på IKEA i Älmhult. Redan den kommande veckan påbörjar Linda sina studier på Executive MBA.

Linda Danielsson säger själv så här om att bli vald som ”Nästa skånska stjärna” 2015:
– Det är en stor ära och glädje att bli vald till stipendiat för ”Skånes nästa stjärna” och jag ser fram emot att delta på Executive MBA programmet , Class of 2017,  hos EFL. Jag har arbetat med ledarskap större delen av mitt yrkesliv och jag får nu möjlighet att utveckla detta vidare tillsammans med ekonomiska och strategiska aspekter vilket kommer ge mig en bredare kunskap att leda organisationer och företag till framgång.

Stipendiet delas i år ut för andra gången. Med denna satsning hoppas EFL och HD-Sydsvenskan att ge mindre traditionellt representerade grupper chansen att utveckla sitt ledarskap och sina färdigheter i affärsutveckling.
– Ibland behöver näringslivet en liten extra knuff för att få fart på utvecklingen. Jämställdhet och mångfald är ett sådant område, något jag ofta belyser i mina lördagskrönikor. Därför är det extra roligt att också i praktiken kunna bidra till en förändring genom att ge en starkt lysande stjärna på uppgång i det skånska näringslivet chans till den här utbildningsplatsen, säger Thomas Frostberg, ekonomikrönikör på HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8till5.

EFLs och HD-Sydsvenskans satsning på ”Nästa skånska stjärna” är ett långsiktigt samarbete. Redan nu är ansökningsprocessen öppen för den som vill vara med och konkurrera om stipendiet för hösten 2016.
– Mångfald och jämställdhet är en styrka. Genom detta samarbete vill både vi och  HD-Sydsvenskan dra vårt strå till stacken. Vi tror att en bättre balans såväl köns- som bakgrundsmässigt innebär ett bättre näringsliv. Vad vi kan säga med säkerhet är att en sådan balans innebär ett bättre Executive MBA-program, säger EFLs VD Henrik Lundgren.

Juryns motivering

”Stipendiet ”Nästa skånska stjärna” 2015 tilldelas Linda Danielsson. Med sin förmåga att bygga nätverk och med sitt starka engagemang har Linda det driv som krävs för att skapa avtryck. Med en plats på EFL’s Executive MBA Class of 2017 vill vi ge Linda chansen att vidare odla sitt kommersiella intresse, ytterligare utveckla sitt ledarskap samt få nya verktyg för sina affärsutvecklingsmässiga utmaningar.”

Juryn består av:
Tina Nybom
Chef konsumentintäkter HD-Sydsvenskan
Thomas Frostberg
Ekonomisk krönikör 8till5 @ HD-Sydsvenskan
Henrik Lundgren
VD EFL