Många svenska mästare på vårens Affärskunskap

För inte mindre än 40:e året i rad drog vårens omgång av EFL:s program Affärskunskap – ”Civilekonom på 8,5 dagar” igång. Deltagarna, som i år för övrigt hade en ovanligt stor andel svenska mästare i gruppen, inledde med omvärldsanalys under ledning av ännu en svensk mästare: nationalekonomen Pontus Hansson.

Detta bildspel kräver JavaScript.

EFL:s utbildning Affärskunskap har inte mindre än 40 år på nacken och har blivit något av en tidlös klassiker i EFL:s utbud.
– Även om innehållet är dynamiskt till sin natur och dessutom utvecklas och förbättras kontinuerligt så är strukturen intakt, berättar EFL:s vd Henrik Lundgren.

Konceptet bygger på att deltagarna på ett roligt, lärorikt och inspirerande sätt ska bli duktiga på att hantera de olika företagsekonomiska byggstenarna. Detta sker under 8,5 heldagar då samband, begrepp och logiker inom områden som omvärldsanalys, marknadsföring, extern redovisning, kalkylering, företagsanalys, strategi med mera – allt kopplat till deltagarnas egna verksamheter.

EFL:s vd Henrik Lundgren

– En del av sammankomsterna sker ute på deltagarnas respektive företag, vilket ger bra pedagogik då de olika ämnena kopplas till företagens konkreta utmaningar. På så sätt ger de bra illustrationer samtidigt som momentet är allmänbildande ur ett regionalt näringslivsperspektiv, berättar Henrik Lundgren.

Första sammankomsten handlar om omvärldsanalys och är döpt till ”företaget och dess omvärld”. Nationalekonom Pontus Hansson diskuterade prissättning, valutakurser och ekonomisk politik.

Vid den inledande presentationen framgick det att vårens grupp inte bara var ett glatt gäng utan också utmärkte sig så till vida att den bestod av en ovanligt hög andel av svenska mästare. Det fanns representation av svenska mästare i brottning, baseboll, 100-meterslöpning på juniornivå och orkesterspelning. Även Pontus Hansson kunde bidra till skaran med sina SM-guld i fotboll, må vara som styrelsemedlem för Malmö FF och inte spelare, men dock.

Affärskunskap startar nästa gång den 26 september 2019.

Läs mer om Affärskunskap