Nästa skånska stjärna 2017 korad

Årets ”Nästa skånska stjärna”-stipendiat har nu korats. Juryns val föll på Azadeh Pourjanaki, Division Manager på Consafe Logistics som i och med detta påbörjar sina studier på Executive MBA Class of 2019 i höst. ”Executive MBA-programmet kommer att ge mig en skjuts inom strategi och affärsutveckling och såväl kompetens- som nätverksmässigt ge mig en plattform för att ta nästa steg i min karriär. Jag ser verkligen fram emot detta”, säger Azadeh Pourjanaki med eftertryck.

Stipendievinnaren Azadeh Pourjanaki och EFL:s VD Henrik Lundgren

Stipendiet ”Nästa skånska stjärna” är en gemensam satsning av EFL Executive Education och HD-Sydsvenskan med syfte att främja ett balanserat och jämställt näringsliv. Vinnaren erhåller ett stipendium i form av en plats på management- och ledarskapsutbildningen Executive MBA som startar den 19 september.

Jenny Holmstedt, chef för konsumentmarknad på HD-Sydsvenskan, samt medlem av stipendiejury

Trots en stundtals livlig debatt ser vi ännu inte tillräcklig hastighet i förändringen mot ett mer balanserat näringsliv. Toppskikten präglas fortfarande av skrämmande brist på jämställdhet och mångfald. Det är oerhört viktigt att vi är många som jobbar för förändring. Därför känns det mycket bra att med detta konkreta initiativ kunna ge kraft åt rätt person på vägen mot att bli nästa stjärna i det skånska näringslivet, säger Jenny Holmstedt som är chef för konsumentmarknad på HD-Sydsvenskan och även medlem av stipendiejuryn.

Stipendiet ”Nästa skånska stjärna” delas ut för fjärde året. Tidigare vinnare är Maria Rang (2014), Linda Danielsson (2015), Irina Åström (2016) och nu Azadeh Pourjanaki (2017) som tog hem utnämningen i hård konkurrens.
Genom ansökningsprocessen till stipendiet hoppas vi få sydsvenska företag och organisationer att ta chansen att inventera bland sina lovande medarbetare utifrån ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv. Vi letar efter kvinnor som vi tror har potential att ta ledartröjan i det skånska näringslivet framöver och tror att de genom en plats på Executive MBA får de ytterligare verktyg som krävs för att framöver kunna göra ordentligt avtryck i regionen, säger EFL:s VD Henrik Lundgren. Med så många intressanta och starka ansökningar som juryn har fått ta ställning till i urvalsprocessen så ser framtiden onekligen ljus ut, fortsätter han.

”Genom Executive MBA hoppas jag att kunna bidra till Consafes resa mot vår vision”, säger Azadeh.

EFL:s Executive MBA i partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet bygger i hög utsträckning lärprocessen kring deltagarnas skarpa strategiska utmaningar.
Vår erfarenhet är att det är ett enormt effektivt, spännande och kul sätt att bygga ett Executive MBA på lärande med skarpa case från deltagarnas verkligheter som en central del av lärprocessen. Vi har genom åren sett en del nya spännande idéer, projekt och nya affärsmodeller sjösättas och få luft under vingarna. Det ger en oerhörd energi, berättar Henrik Lundgren.

Att lära genom de utmaningar man för tillfället står inför tilltalar Azadeh Pourjanaki:
Tittar man på Consafe Logistics långsiktiga utveckling har vi påbörjat resan att gå från ett produktbolag med fokus på konsulting till ett bolag som erbjuder heltäckande paketerade produkter och tjänster. Här krävs det att vi affärsutvecklar med fokus på ROI både internt och för våra kunder. Genom Executive MBA hoppas jag att kunna bidra till Consafes resa mot vår vision, säger Azadeh.

 

Juryns motivering:


”Stipendiet ”Nästa skånska stjärna” 2017 tilldelas Azadeh Pourjanaki. Azadeh har mångårig erfarenhet från en lång rad chefspositioner och strategiska roller, och har i sin karriär visat att hon har vad som krävs för att ta sitt ledarskap till nästa nivå. Genom att ge Azadeh möjligheten att delta i Executive MBA Class of 2019 vill vi ge henne verktygen hon behöver för att göra stora avtryck i det skånska näringslivet.”

Tidigare vinnare

Tidigare vinnare av stipendiet ”Nästa skånska stjärna”:

Nästa skånska stjärna
  • Stipendiet ”Nästa skånska stjärna” utses av EFL och HD-Sydsvenskan för att bidra till ett mer jämställt näringsliv.
  • Vinnaren får läsa en Executive MBA, ett 18 månader långt kompetensutvecklingsprogram inom management och ledarskap.
  • Är du nästa skånska stjärna? Läs mer om stipendiet här
Läs mer

Artikel i HD-Sydsvenskan
Läs mer om Executive MBA
Läs mer om stipendiet