Nedslag på Performance Management

Äntligen var det dags att kicka igång EFL:s tredagarsprogram i Performance Management!

Med starka signaler från marknaden under en tid om att ”det här vill vi veta mer om” var det en sann glädje att hälsa ett gäng nyfikna och drivna deltagare välkomna till vår första dag i utbildningen i Performance Management.

Under totalt tre dagar kommer deltagarna att fördjupa sig i hur man styr och följer upp enskilda medarbetares och gruppers prestationer, samt med detta som bas arbetar med utveckling av verksamhet och medarbetare. Vi kollar på best practice, aktuell forskning och förbättringspotentialer för deltagarnas verksamheter.

– I grova drag kan chefer försöka styra medarbetares prestation med hjälp av rutiner för best practice, mål och värderingar, säger EFL:s Robert Wenglén, Programansvarig Performance Management. Men hur vet jag vilken mix av dessa styrformer som lämpar sig bäst för just min verksamhet? Hur sätter man mål som driver den strategiska utvecklingen och hur följer jag upp att styrningen fungerar? På vilken grund, med vilken måttstock, bedömer jag som chef mina medarbetares prestationer och vad kan jag som chef göra för att stödja en bättre resultatuppfyllnad? Detta är frågor som sätts i fokus under våra tre kursdagar.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Läs mer om Performance Management. Den kan även genomföras som skräddarsydd insats. Läs mer om EFL:s företagsanpassade utbildningar

 

Reflektioner från dagen

Fredrik Ahlqvist, Regionchef Syd, Securitas AB:
”Det är viktigt vad man mäter, så att man mäter rätt. Det kan skapa en inbyggd ineffektivitet om man mäter fel saker. Jag hoppas att de här tre dagarna ska öka min förståelse för vilka värden som är bra att mäta.”

Stefan Klein, Software Development Manager, Beijers Electronics AB:
”Jag hoppas få med mig fler verktyg med styrning för att kunna utveckla min avdelning på ett smart och framgångsrikt sätt.”