Omvärldsanalys inledde höstens Affärskunskap

Omvärldsanalys och god förståelse för de makrofaktorer som påverkar ens organisations förutsättningar är viktiga fundament för att bedriva framgångsrik verksamet. Av just denna anledning tar första sammankomsten på EFLs utbildning Affärskunskap avstamp i makroperspektivet. Idag startade höstens fulltecknade omgång av den populära utbildningen som på ett inspirerande och roligt sätt ger deltagarna överblick och insikt i de företagsekonomiska byggstenarna.

EFL_MRS_C_Per_Malmberg_7620_150x150px

EFLs affärsutvecklare Per Malmberg

– Ska du bara gå en utbildning i ditt liv så ska du gå Affärskunskap, säger EFLs affärsutvecklare Per Malmberg och skrattar. Utbildningen ger dig på ett kul, inspirerande och lättsamt sätt dig de viktiga grunderna i företagsekonomi. Vi brukar därför skämtsamt kalla utbildningen för ’civilekonom på åtta dagar’, förklarar Per.

Utbildningen Affärskunskap har funnits i EFLs programutbud sedan 1979 och är onekligen ett framgångsrikt koncept. Under 8,5 heldagar lär sig deltagarna att tolka och förstå ekonomisk information, att tänka strategiskt och kreativt kring affärsutveckling, samt får grunderna i organisation och ledarskap.
– Det fina med Affärskunskap är dess bredd. Utbildningen är lika relevant för den som exempelvis har en specialistbakgrund som den som jobbar med försäljning. Affärskunskap lär dig att behärska det ekonomiska språket, säger Per Malmberg.

Som ytterligare en krydda i utbildningen läggs en del av sammankomsterna ute på deltagarnas egna företag. På så sätt ges praktiska exempel på hur de ekonomiska byggstenarna kan användas i olika sammanhang och kontexter. Under första dagens sammankomst lotsade EFL-medarbetaren Pontus Hansson deltagarna genom begrepp och samband kring växelkurser, inflation och prisbildning.

– Vi brukar ha fantastiskt kul tillsammans under utbildningens 8,5 veckor och kursutvärderingarna talar sitt tydliga språk. Utbildningen snittutvärderingar från kursdeltagarna brukar landa en bra bit över 9 på en tiogradig skala. Det är ett enormt kvalitets och styrkebesked. Vi kan inte vara annat än stolta och nöjda, avslutar Per Malmberg.

Programmet Affärskunskap ges två gånger om året. Nästa omgång startar den 31 mars 2016.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.