16/6 – Resan från lokal till global – utmaningar längs vägen

EFL har förmånen att bjuda in representanter på företag i EFLs företagsnätverk, EFLs styrelsealumni samt EFLs Executive MBA-alumni till en ”fireside chat” med Lars Björk, VD på Qlik.

Qlik har gjort en resa att på drygt 20 år gå från ett lokalt skånskt företag till multinationell koncern med en omsättning på över 700 miljoner dollar,  2500 anställda, 43 000 kunder i 120 länder genom egen representation i 24 länder samt ett stort partnernätverk. Lars, som har varit med på en bra bit av denna resa kommer att prata om de utmaningar som följer respektive utvecklingsfas.

Ta chansen att medverka på detta samtal med Lars Björk kring teman som tillväxt, kulturskillnader, att anställa ”rätt” folk, investerar-relationer, teambyggande samt skillnader i att vara privat/publik.


Inspirationsseminarium, EFL, Lars Björk, QlikLars Björk, VD på Qlik, ansvarade för att ta bolaget till Nasdaq-börsen 2010. Lars har skapat sig ett namn i företagskulturkretsar genom sin tillgängliga ledarstil, uppmärksammad med artiklar l New York Times, Forbes samt Harvard Business Review. Lars fick 2010 Ernst&Young’s utmärkelse ”Entrepreneur of the Year” och blev något år senare även utnämnd till ”Technology CEO of the Year” på PACT Annual Enterprise Awards. På sistone har Lars även nominerats till StartUp America, ett initiativ från Vita Huset i USA för att försöka accelerera högtillväxt-entreprenörskap samt the Clinton Global Initiative, en organisation som för samman ledare för att agera mot globala utmaningar. Före sin tid på Qlik hade Lars CFO-positioner på företag som ScandStick och Resurs Finans.

 

FAKTA

TID
Fredag 16 juni, kl. 9.00-11.00

PLATS
EFL i Lund

KOSTNAD
Kostnadsfritt

FÖR VEM
Företag i EFLs företagsnätverk, styrelsealumni och Executive MBA-alumni

MER INFO
Anna Sjöberg Petersson, 070-292 11 31 eller anna.sjoberg_petersson@efl.se

ANMÄLAN
ann-mari.nilsson@efl.se senast 12 juni