Strategi och ledning för EFL:s Affärskunskap på värdföretaget Sony Mobile Communication

Vårens kurs i EFL:s Affärskunskap är nu inne i slutfasen och senaste utbildningstillfället i Strategi och ledning kunde glädjande hållas hos Sony Mobile Communication i Lund. 

– Att göra studiebesök på deltagarnas olika bolag är ett mycket uppskattat inslag och öppnar upp för nya idéer och möjliggör lärande över företagens gränser, säger Sophia Engleson, kursansvarig för EFL:s Affärskunskap. Dagen till ära fick gruppen ta del av Stefan Anderssons tankar om Sonys framtid och hur de ska lyckas förflytta sig från en framgångsrik mjukvaruutvecklare till att bli en komplett serviceleverantör med smarta och uppkopplade produkter. Sedan ett år tillbaka arbetar han som Managing Director, HR Vice President och Site Manager för Sonys Mobile Communications strategiskt viktiga anläggning i Lund.

Alexandra Skjöld, delägare i specialistoptikermottaggningen Skjöld, Skjöld & Grönvall, är en av deltagarna på vårens omgång av EFL:s Affärskunskap

Såhär långt har deltagarna spenderat 8 torsdagar tillsammans sedan i början av april och nu återstår den kanske viktigaste uppgiften av alla – tid för reflektion! Vid sista tillfället presenterar deltagarna sina personliga reflektionsuppgifter och hur de tagit med sig sina nyvunna kunskaper, idéer och insikter tillbaka till sina verksamheter efter varje tillfälle för att aktivt kunna implementera dessa. För många startade denna process väldigt tidigt under utbildningen. Redan efter första tillfället sa Alexandra Skjöld, delägare i specialistoptikermottaggningen Skjöld, Skjöld & Grönvall, såhär:
– Jag är jättenöjd! Jag har redan massor med nya idéer för min verksamhet och är så laddad för resten!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 


Mer om Affärskunskap:

Kort film om EFL:s Affärskunskap: https://youtu.be/oMgAyepqhwk

Nästa utbildningsstart är den 27 september 2018 och kommer att utveckla deltagarnas helhetssyn inom ekonomi, marknadsföring, strategi och ledning. Läs mer och anmäl dig