14/6 – Strategisk ekonomistyrning

Ett inspirationsseminarium om trender och tendenser inom ekonomistyrning och hur den påverkar organisationer och centrala yrkesroller i praktiken.

Välkommen till en energigivande morgon som sätter fokus på hur ekonomistyrningen utvecklas och vilka konsekvenser det får i verksamheten. Den här gången i ett samarbete med rekryterings- och konsultföretaget Dfind Finance, som är specialiserade på ekonomi, finans och lön.

Ekonomistyrningen i företag och andra organisationer har utvecklats mycket under senare år och på en övergripande nivå talas det allt oftare om ett skifte från ”traditionell ekonomistyrning” till ”strategisk ekonomistyrning”.  Skiftet handlar bland annat om en breddning av ekonomistyrningens roll med fokus på frågor som rör hållbarhet, nätverksorganisationer m.m. Men det handlar också om hur vi arbetar på ett nytt sätt med ekonomistyrningens mer ”traditionella styrverktyg” som t.ex. budgetering och resultatmätning.

EFL-medarbetaren Gert Paulsson, docent i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet, kommer att guida oss genom vilka trender och tendenser man ser inom forskningen, inspirera och ge konkreta tips kring hur man själv kan arbeta vidare med detta på sin arbetsplats. Gert kommer också att prata om vilka konsekvenser det förändrade synsättet faktiskt får för den ändrade kravbilden på ekonomistyrningens huvudpersoner som exempelvis controllers.


EFL-medarbetaren Gert Paulsson är docent i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Han har mångårig erfarenhet av ekonomistyrning. Gert är forskare och konsult, och har också medverkat i många chefsutbildningar i olika branscher, både inom ramen för EFL och i andra sammanhang. Han har även chefserfarenhet som prefekt vid Företagsekonomiska institutionen med ca 170 anställda.

 

FAKTA

TID
Onsdag 14 juni kl. 7.30-9.00. Frukost från kl. 7.30 och seminariet börjar kl. 7.50. Efter kl 9.00 finns möjlighet att stanna kvar för eftermingel och vidare diskussion.

PLATS
Dfind Finance Malmö
(Styrmansgatan 2, våning 5)

KOSTNAD
Kostnadsfritt

FÖR VEM
Vänder sig till controllers och ekonomichefer

MER INFO
Cathrin Cronqvist, 072-507 03 15 eller cathrin.cronqvist@efl.se

ANMÄLAN
ann-mari.nilsson@efl.se
Sista dag för anmälan är 9 juni.