”Trygg med ekonomiska ord och termer”

För att bättre förstå och bli trygg med ekonomiska ord och termer gick Christoffer Lundqvist, Business Development Manager på BioGaia AB, EFL:s 8,5-dagarskurs i Affärskunskap i höstas.

Christoffer Lundqvist, Business Development Manager, BioGaia

Hej Christoffer! Varför bestämde du dig för att gå EFL Affärskunskap?
I min nya roll inom affärsutveckling så kommer jag nära kunder och möjligheten att göra affärer. Med min bakgrund som civilingenjör har jag dock haft väldigt lite utbildning i affärskunskap så det passade perfekt för mig just nu. Jag har dessutom bara hört positivt om denna kurs från en tidigare kursdeltagare.

Vad tyckte du om kursen?
Det är en mycket lärorik kurs. Lärarna är fantastiska och en kul detalj är de sammankomster som sker på de olika deltagande företagen. Det är intressant och lärorikt att se olika företagskulturer och de möjligheter och utmaningar som andra företag har i sina branscher.

Vad var det bästa du tar med dig?
Mitt mål med kursen var att bättre förstå och bli trygg med ekonomiska ord och termer, samt att få ett mer övergripande perspektiv på mitt arbete. Detta tycker jag att kursen lyckats bra med.

Skulle du rekommendera andra att gå kursen?
Det skulle jag absolut göra. Kursen är perfekt för dem som har nytta av affärskunskap i sitt arbete, men inte har läst så mycket ekonomi tidigare eller behöver uppdatera sina kunskaper.

 

Affärskunskap

Affärskunskap, som är en av EFL:s mest populära utbildningar, är ett program för den som på ett snabbt, roligt och inspirerande sätt vill lära sig att förstå och tala det ekonomiska språket.

Under 8,5 dagar löpande över 10 veckor går vi igenom företagsekonomins byggstenar och ger grunderna som gör att att deltagarna känner sig bekväma i ekonomiska samband och resonemang.

Nästa kursstart är den 5 april.

Läs mer om Affärskunskap