Vårens Affärskunskap igång

Så är vårens omgång av EFLs populära utbildning Affärskunskap igång! Återigen en fulltecknad kurs med förväntansfulla och energifyllda deltagare med skiftande roller från flera olika företag och verksamheter.

Ett avstamp i företagets omvärld och nationalekonomiska var temat för den första sammankomsten. Dagen inleddes med att deltagarna under roliga former fick lära känna varandra och ta del av varandras tankar kring val av utbildning. Alla hade en sak gemensamt – man vill få en företagsekonomisk verktygslåda och få en större förståelse för de ekonomiska diskussionerna. Få till den där pusselbiten kring ekonomi i relation till marknad, strategi och ledarskap. Även att lära sig tolka och förstå ekonomisk information, tänka strategiskt och kreativt kring affärsutveckling, samt få grunderna i organisation och ledarskap är samtliga tunga anledningar att välja gå just Affärskunskap.

Dagen löpte på genom att deltagarna fick träffa på den första av de fyra experter inom respektive område man kommer bekanta sig med under 8.5 dagar framöver – Pontus Hansson. Med Pontus hjälp fick deltagarna en inblick i omvärldsanalys och makrofaktorer som påverkar den egna organisationens förutsättningar.

EFL:s affärsutvecklare Per Malmberg som är programansvarig och som inledde dagens övningar säger så här om utbildningen:
– Affärskunskap brukar vara en rejäl ögonöppnare för de flesta av våra kursdeltagare. Kursen går på ett inspirerande och pedagogiskt sätt igenom de företagsekonomiska byggstenarna och sambanden. Deltagarna upptäcker att det här med ekonomi är väldigt kul och brukar få blodad tand.

Per fortsätter:
– Affärskunskapskursen får fantastiska utvärderingar. Går man tillbaka och tittar på de senaste 5 åren så har kursen aldrig fått sämre än 8,7 i snitt på en tiogradig skala i generellt betyg från kursdeltagarna. I kursen Affärskunskap får man som deltagare ett väl beprövat koncept av högsta kvalitet rakt igenom.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs mer om Affärskunskap