Årets hållbarhetstrender för framtida affärsutveckling

Varmt välkommen till hösten alumniträff

Hållbarhetens roll i dagens affärsvärld är i många fall avgörande för bolagens överlevnad, välmående och lönsamhet. Tillsammans med hållbarhetsexperten Susanne Arvidsson, Lunds universitet, och Skanska Sveriges VD Magnus Persson, fördjupar vi oss i hållbarhetsarbete, hållbar affärsutveckling och färska resultat från DI-rankingen Hållbara bolag.

 

Susanne Arvidsson, forskare och lärare vid Ekonomihögskolan i Lund och Magnus Persson vd, Skanska Sverige

Susanne Arvidsson, forskare och lärare vid Ekonomihögskolan i Lund, samt en av Sveriges ledande hållbarhetsexperter och tillika ordförande i Dagens Industris årliga hållbarhetsrankning Hållbara bolag.
Magnus Persson, EFL-alumn och vd för Skanska Sverige – en av de ledande aktörerna inom hållbar samhällsutveckling.

 

Strategiskt hållbarhetsarbete

Under eftermiddagen kommer vi att utforska centrala utmaningar, möjligheter och hållbarhetstrender som kommer prägla framtidens affärsverksamhet. Hur kan och bör bolag utveckla hållbarhetsarbetet, inte enbart för att uppnå konkreta mål, utan också för att integrera hållbarhet som en strategisk kraft för framgång? Vilka hållbarhetsfrågor är avgörande för företagens långsiktiga framgång och värdeskapande? Vi tittar även närmare på trender i svenska bolags hållbarhetsarbete och på hur beredskapen i svenskt näringsliv ser ut inför den striktare hållbarhetsregleringen.

Skanskas framgångsrecept

Skanska, som är en av de ledande aktörerna inom hållbar samhällsutveckling, kommer att dela med sig av vilka nyckelingredienser de har identifierat för att arbeta framgångsrikt mot en hållbar omställning, samt ge exempel på viktiga lärdomar i arbetet med att utveckla sitt systematiska hållbarhetsarbete.

Hållbarhetsrisker

Vilka risker finns, och hur kan man förutsäga och hantera dessa risker på ett proaktivt sätt?

DI:s hållbarhetsranking 2023

Vi kommer även presentera en rykande färsk rapport från Dagens Industris hållbarhetsranking 2023 av hållbara bolag. Vilka trender och slutsatser kan vi dra av rapporten?

 

Välkommen på en eftermiddag med mingel, nätverkande och diskussioner kring hållbarhet!

 

EFL Alumniträff

TID
28 november, kl 16.30-18.30
Vi inleder med mingel, bubbel och snittar

PLATS
Lund (lokal meddelas i anslutning till träffen)

FÖR VEM
För dig som EFL-alumn från Executive MBA, Leading Impact eller Styrelseprogrammet (kostnadsfritt)

MER INFO
Kontakta Magnus Nenzén:
magnus.nenzen@efl.se
046-222 68 41

ANMÄLAN

Efl