Att hjälpas åt: Myter och missförstånd om marknadsekonomin

Marknadsekonomin är missförstådd – både av dess vänner och av dess fiender. Det menar Andreas Bergh, välfärdsforskare, docent i nationalekonomi vid Lunds universitet och kolumnist i Dagens Nyheter, som du träffar på vår Hot Spot i maj.

Andreas är just nu aktuell med sin nya bok Hjälpas åt: Om människor och marknader. Medan många kopplar ihop marknadsekonomi med egoism, roffarkapitalism och global konkurrens som tvingar oss att arbeta allt hårdare menar Andreas att det är precis tvärtom: Marknadsekonomin är ett sätt att hjälpas åt, och ju fler vi är som hjälps åt desto behagligare blir livet. I boken, som gjorts i samarbete med serieskaparen Ola Skogäng, diskuteras bland annat handel, batteriladdare, globalisering, karusellpumpar, migration och klimat – allt utifrån den senaste forskningen presenterad i lättläst serieformat.

Som en liten försmak till Andreas föreläsning finns filmen Tre myter om marknadsekonomi på YouTube.


EFL:s Företagsnätverk – ett aktivt företagsnätverk med fokus på utveckling, kompetensutveckling, nytänkande och inspiration!

I dagsläget är mer än 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar!

EFL:s nätverk ger tillgång till hot spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det absolut senaste från forskningsfronten och mer därtill. Klicka för att se allt som ingår

FAKTA

TID
19 maj, kl 9-11

PLATS
Digitalt

MER INFO
Kontakta Henrik Lundgren:
henrik.lundgren@efl.se
046-222 68 42

ANMÄLAN
event@efl.se

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med:

Efl