CSR, affärer och ledarskap – om att få bra saker att hända

Att som företag bidra till ett bättre samhälle och en hållbar utveckling känns för många som en självklarhet. Men detta arbete är förknippat med en del barriärer och hinder. Behoven är oändliga, det finns både medel och kunskap – men det som ofta saknas är ledarskap. Tillsammans med Zelmerlöw & Björkman Foundation, Sparbanken Skåne och Help for Children tittar vi på hur man som organisation kan gå från tanke till handling med att göra världen bättre samtidigt som man utvecklar sin egen verksamhet.

Foto av Måns Zelmerlöw och Magdalena Jennstål från Zelmerlöw & Björkman Foundation, Linus Eriksson från Help for Children och Patricia Håkansson från Sparbanken Skåne

Måns Zelmerlöw och Magdalena Jennstål från Zelmerlöw & Björkman Foundation, Linus Eriksson från Help for Children och Patricia Håkansson från Sparbanken Skåne

Frågor kring etik, mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden och miljö får allt större betydelse bland många bolag, som vill vara med och bidra till ett bättre samhälle och en hållbar utveckling. Men vilket ansvar har ledare i företag? Hur kan vi som ledare göra mer skillnad? Att få det att hända. Att börja göra. Står affärsmässighet och välgörenhet i motsats till varandra? Hur kvalitetssäkrar man välgörenhet?

På vår Hot Spot den 12 november lyfter vi fram tre organisationer, som berättar hur deras csr-arbete ser ut, och hur de arbetar för att få saker att hända.

  • Måns Zelmerlöw och Magdalena Jennstål från Zelmerlöw & Björkman Foundation
  • Patricia Håkansson från EFL:s medlemsföretag Sparbanken Skåne som arbetar med ett brett samhällsengagemang
  • Linus Eriksson som tillsammans med sina kurskamrater från EFL:s Executive MBA Class of 2013 grundade Help for Children

Tillsammans med våra gäster kommer vi att diskutera hur man som företag kan göra skillnad och gå från ord till handling med samhällsförbättrande initiativ.


Måns Zelmerlöw och Magdalena Jennstål

Zelmerlöw & Björkman Foundation

Måns Zelmerlöw och Magdalena Jennstål
Grundare respektive generalsekreterare

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en insamlingsstiftelse som stärker utsatta ungdomar i delar av Afrika från utanförskap och fattigdom till arbete och försörjning. Detta sker primärt genom utbildning och entreprenörskap.

Läs mer om Zelmerlöw & Björkman Foundation


Patricia Håkansson

Sparbanken Skåne

Patricia Håkansson
Head of Sustainability, Sparbanken Skåne

Sparbanken Skåne arbetar för att alla skåningar ska kunna drömma stort och odla sina intressen fullt ut. Därför investerar Sparbanken Skåne stora delar av sitt överskott i lokala föreningar och projekt.

Läs mer om Sparbanken Skånes samhällsengagemang


Linus Eriksson

Help for Children

Linus Eriksson
VD för Öresundsbron, grundare av Help for Children, samt alumn från EFL:s Executive MBA och Styrelseprogram

Help for Children arbetar med Living Hopes barnhemsverksamhet i södra Indien, Barnen får skolgång, mat, medicin, tak över huvudet, och en meningsfull tillvaro där de ges möjlighet att förverkliga sina drömmar. Allt arbete sker ideellt, inga mellanhänder, ingen administration.

Läs mer om Help for Children


 

FAKTA

TID
12 november, kl 9-12
(frukost från kl. 8.30)

PLATS
Lund (lokal meddelas i anslutning till träffen)

MER INFO
Kontakta Andreas Olsson:
andreas.olsson@efl.se
046-222 68 42

ANMÄLAN
event@efl.se

ANMÄLAN
I samarbete med:


 

Efl