Whistleblowingsystem – nya krav på företag om whistelblowingssystem

Den 25 september har ni möjlighet att lyssna till Rebecka Thörn, Partner/Advokat på EFL:s medlemsföretag advokatfirman DELPHI, och Gunilla Hadders, Founding Partner på WhistleB, om vad det nya lagförslaget om whistleblowingsystem kommer att innebära för svenska bolag.

Våren 2019 kom ett EU-direktiv enligt vilket företag och myndigheter inom EU med 50 eller fler anställda ska ha en skyldighet att inrätta whistleblowingsystem. Ett nytt lagförslag presenterades i juni 2020 för att genomföra EU-direktivet.

På plats den 25 september har vi Rebecka Thörn, Partner/Advokat på EFL:s medlemsföretag advokatfirman DELPHI, och Gunilla Hadders, Founding Partner på WhistleB, för att diskutera frågor såsom:

  • Vilka nya krav kommer att ställas på svenska bolag vad gäller skyldigheten att inrätta whistleblowingsystem?
  • Hur bör whistleblowingsystem organiseras och hanteras?
  • Vad är viktigt att tänka på vid utredningar av whistleblowingärenden?

Rebecka Thörn – Partner/Advokat på Delphi, specialiserad på arbetsrätt och har mångårig erfarenhet som extern mottagare och utredare av whistleblowingärende. Gunilla Hadders – Founding Partner på WhistleB som kommer att visa hur internetbaserat whistleblowingsystem fungerar.

 


EFL:s företagsnätverk

EFL:s företagsnätverk är ett aktivt företagsnätverk med fokus på utveckling, kompetensutveckling, nytänkande och inspiration. I dagsläget är drygt 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk.

Medlemsnätverket ger tillgång till hot spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det senaste från forskningsfronten och mer därtill.

Läs mer om EFL:s företagsnätverk

FAKTA

TID
25 september, kl 9-11

PLATS
Digital träff

MER INFO
Kontakta Andreas Olsson:
andreas.olsson@efl.se
046-222 68 47

ANMÄLAN
event@efl.se

ANMÄLAN

Efl