Företagsanalys och Securitas Experience Center för Affärskunskapsgänget

Med fokus på företagsanalys träffades deltagarna på EFL:s kurs i Affärskunskap för sin senaste sammankomst. Dagen till ära utspelade sig på värdföretaget Securitas och berikades bland annat med ett besök i Securitas Experience center. Höstens omgång av Affärskunskap går nu in i sitt slutskede och om några veckor hägrar diplomering.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sedan starten i september har deltagarna på EFL:s kurs i Affärskunskap betat av ämnen såsom marknadsföring, kalkylering, affärsredovisning, finansiering, samt organisation och styrning. På senaste träffen, som ägde rum på värdfäretaget Securitas, var det dags att fördjupa sig i företagsanalys.

Dagen bjöd bland annat på en djupare förståelse för hur resultaträkning och balansräkning förhåller sig till varandra, hur en årsredovisning ska läsas och analyseras för framtida företagsutveckling och beslutsfattande, samt att förstå och tolka nyckeltal. Det blev många nya insikter, kunskaper och aha-upplevelser.

Som en bonus hade deltagaren Fredrik Munck på värdföretaget Securitas kryddat dagen med en ytterst autentisk rundvandring i Securitas Experience center. En unik anläggning, som i en livemiljö visar hur avancerad teknologi i kombination med välutbildad personal preventivt erbjuder säkerhet och trygghet.

Nästa träff går turen till Bergendahls, som då står som värdföretag och vi har temat strategi och ledning på agendan. Gänget av deltagare skymtar landstigning och fullgörande av sin ”360-gradare” bland ekonomins olika byggstenar.

Läs mer om Affärskunskap