Det börjar dra ihop sig……

Jisses, vad tiden har gått fort, alldeles för fort i mitt tycke! Skulle gärna sett att kursen fortsatte lika många veckor till men det är bara att inse att det snart är dags att börja sammanfatta och avrunda. Innan dess var det dags för åttonde och sista ”riktiga” föreläsningsdagen som handlade om strategi och ledning, ett ämne som alltid intresserar. Dagen till ära var vi hos Sony Mobile i Lund och fick höra om just deras nya strategi. Med tanke på vad företaget går igenom var det imponerande att få höra hur mycket man tror på den nya strategin, det är sådant som skiljer agnarna från vetet. Att driva ett företag i medvind kan majoriteten företagsledningar göra men det är i sådana här situationer man testas på riktigt. Det är också just sådant här som gör att jag vid varje tillfälle under kursens gång känt mig som att jag är i händelsernas centrum.

Vår lärare för dagen och för tredje gången, Carl-Johan Asplund, gjorde det han är nästan bäst på under Sonys strategiframförande: han skapade relationer och gjorde kopplingar. Före och efter det under dagen gjorde han det han är absolut bäst på: att skapa engagerande och underhållande föreläsningar!

Dagens tema varvades med våra egna gruppresentationer. Vi har de senaste veckorna grupparbetat kring några temaartiklar, efter genomläsning och kritisk analys har vi försökt ta på oss respektive författares glasögon och granska olika fenomen inom våra egna företag. Det blev fyra engagerade och engagerande framförande där Carl-Johan som alltid lyckades få med alla i animerade rollspel och även vi som för tillfället lyssnar är en aktiv del av det. Priset (mitt mentala pris, inget riktigt pris!) för mest engagerande och underhållande framförande tog den grupp som bekantade oss med begreppet ”Biztainment”, en sammanslagning av orden ”business” och ”entertainment”. De hade dessutom snubblat över ett annat begrepp under sina efterforskningar i ämnet, ett begrepp relevant för EFL: ”Edutainment”!

Under kommande vecka är det dags för oss deltagare att ägna oss åt egna, individuella uppgifter som ska presenteras vid vår sista sammankomst den 6 december. Jag ser verkligen fram emot att få föra och höra diskussionerna då och sedan avsluta med en gemensam middag på kvällen. Det alltså dags om några dagar för den sista, spännande lucköppningen i denna, inte åtta, utan nioluckors julkalender kallad ”Affärskunskap”. Vad vi gör då kommer du inte få läsa om här, istället lämnar jag möjligheten öppen för dig att få uppleva den nionde dagen som ett helt vitt, oskrivet blad när det är dags för dig att gå kursen!

Jag önskar dig en riktigt, riktigt God Jul och ett strålande Gott Nytt År!