EFLs Styrelseprogram startar för första gången i Stockholm!

EFLs Styrelseprogram startade den 21 september för första gången i Stockholm i samarbete med Stockholms Handelskammare.Bland deltagarna finns tidigare höjdhopperskan Kajsa Bergkvist.

EFLs Styrelseprogram i samarbete med Stockholms Handelskammare startade på Krusenbergs Herrgård utanför Stockholm i torsdags den 21 september. Detta är första gången som utbildningen ges på annan ort. EFLs Styrelseprogram har gått för fulla hus i Lund sedan 2000 där utbildningen genomförts med en programstart årligen. Bland deltagarna i Stockholm finns tidigare höjdhopperskan Kajsa Bergkvist.

-Gruppen är väl sammansatt och verkar mycket kunnig inom olika områden, vilket gör att de kommer att komplettera varandra väl under utbildningens gång. Deltagarna kommer att kunna utbyta många erfarenheter med varandra, vilket är en viktig aspekt när vi sätter samman gruppen*. Samtidigt får de en gemensam teoretisk och praktisk grund att stå på, säger Birgitta Olofson, projektledare för EFL.

EFLs Styrelseprogram är en exklusiv utbildning i Corporate Governance och fokuserar på hur effektivt styrelsearbete bedrivs i praktiken. Utbildningen omfattar åtta tillfällen under åtta månader. Programmet avslutas med att deltagarna får lägga fram en individuell utvecklingsplan för sin verksamhet som styrelseledamot eller VD. Nytt för i år är att avsnittet om Internationell Corporate Governance förläggs i London både för deltagarna från Stockholm och från Lund.

-Det är så lätt att ha en egen uppfattning om saker och ting när det gäller styrelsearbete. Därför är det så bra att även få forskningens syn på styrelsearbete som ger en mer objektiv bild och neutraliserar frågan, säger Göran Carlsson, en av deltagarna på EFLs Styrelseprogram i Stockholm.

EFLs Styrelseprogram i Lund startar den 21 oktober.

Mer information om utbildningen finns att läsa här.

*För att EFL på bästa sätt skall kunna säkerställa att det blir en väl sammansatt grupp på utbildningen tillämpas ett urvalsförfarande och intresserade deltagare ansöker till utbildningen.