Fulltecknad kurs i Ledarskap i organisationer igång

Med en fulltecknad kurs har vårens omgång av EFL Ledarskap i organisationer kört igång. Ett brett startfält av deltagare från såväl näringsliv som offentlig sektor ska under 20 veckor tränas i ledarskap, strategi och organisationsutveckling, på deltid parallellt med sina yrkesarbeten. Redan nästa vecka är det dags för utbildningens inledande ledarskapsinternat.

EFL Ledarskap i organisationer är en av EFLs mest populära kurser. Vårens start är den sjätte raka fulltecknade kursen. En svit som EFLs VD Henrik Lundgren inte har någonting emot att förlänga:
– Kursen är helt rätt för den som vill utveckla sitt ledarskap i kombination med en ökad förståelse för strategi och organisationsutveckling. Att vi för sjätte gången startar en fulltecknad kurs ser jag som ett tydligt kvitto på att vi är inne på rätt spår.

Förutom sammankomsterna en kväll i veckan består kursen även av ett två heldagars ledarskapsinternat. Redan den 29-30 januari bär det iväg för deltagarna till MiL-gårdarna i Klippan för detta internat under ledning av kursens huvudlärare Stefan Sveningsson och Paul Pierce. Deltagarna får under kursens gång verktyg och modeller att själva pröva och reflektera kring inom ramen för sina egna verksamheter.

Årets startfält av deltagare representerar bland annat företag som SWEP International, Pågen, Bredband 2, Peab, Trioplast, Sydsvenska Dagbladet och Kemira, men även organisationer som Region Skåne, Helsingborgs Simsällskap och Myndigheten för Samhällsskydd.

Så här säger Stefan Sveningsson om blandningen av storlek och branscher på organisationerna som representeras:
– Att skapa ett sammanhang för sitt ledarskap är viktigt, och vi kommer att arbeta mycket med att tillsammans med deltagarna utveckla skickligheten att hitta varje organisations optimala verktyg och förutsättningar. Detta gör vi genom case, teori och erfarenheterna inom gruppen. Att vår deltagarskara består av individer från olika typer av företag, branscher och bakgrund hjälper oss väldigt mycket i detta arbete.

 

Klicka här för att läsa mer om EFL Ledarskap i organisationer