Hallå Anders Hedberg!

Anders Hedberg, uppfinnare och tekniker, gick Affärskunskap i höstas och vi kontaktar honom för några snabba frågor om vad han tyckte om kursen och vad han har på gång just nu.

 

Anders_Hedberg_Affarskunskap

Varför ville du gå Affärskunskap?
Jag är en galen uppfinnare och tekniker som fått en vana att starta bolag för att få ut idéerna på marknaden. För att det ska lyckas bättre behöver jag förstå ekonomiska termer och tankesätt.

Vad var det i EFLs profil som tilltalade dig?
Lagom kostnad både i kronor och i egen nedlagd tid. Man kan sköta ett heltidsjobb även om det blir några sena kvällar.

Vad tyckte du om programmet?
Mycket bra program för mig som drivit företag i några år. Nu förstod jag och kan sätta ord på saker vi gör och hur man räknar ut det egna kapitalet.

Är det något specifikt du har lärt dig som du har haft direkt nytta av i arbetslivet?
I det senaste bolaget som jag varit med och startat räddade kursen oss från ett låneupplägg från oss grundare där vi bokföringsmässigt skulle ha förbrukat aktiekapitalet och därmed brutit mot aktiebolagslagen av okunskap.

Vilken tycker du, så här i efterhand, har varit den största nyttan?
Blandningen av folk från olika branscher samt studiebesöken ute hos företagen gav en bredare förståelse för vissa begrepp och strategier. Lärarna var också oerhört kunniga om varför ekonomiska teorier och regler ser ut som de gör. Det var långt ifrån gör si, gör så så får du x, där x bara är ett tal som inte säger mig något.

Vad har du på gång just nu?
Vinnovaansökan ska in klockan 14. Vi har av en slump blivit kontaktad av ett partnerbolag som kompletterar vår tekniksida väldigt väl med sin marknadskänsla.