Johan Röstin utsedd till Årets Ekonom i Skåne

Johan Röstin, vd för Copenhagen Malmö Port, har tilldelats priset som Årets ekonom i Skåne 2014 och mottagit ett stipendium på EFLs styrelseprogram. Bakom Årets Ekonom står föreningen Ekonomiforum Skåne i samarbete med EFL.

Årets ekonom i Skåne 2014 är en ekonom som med nytänkande, kreativitet, mod och målmedvetenhet gjort ett rejält avtryck inom ekonomiområdet. Juryn menar att ”Under Johans ledarskap slår Copenhagen Malmö Port (CMP) nya rekord i en mycket konkurrensutsatt bransch med hamnar från hela världen som konkurrenter.”
– Det är ett viktigt erkännande av det arbete som CMPs ledning och medarbetare har genomfört sedan bolaget tillkom som det första äkta Öresundsföretaget för tretton år sedan. Det är både med stor stolthet och ödmjukhet jag tar emot priset, säger Johan Röstin.

Årets Ekonom 1

Priset instiftades vid Ekonomiforum Skånes 75-årsjubileum och delas nu ut för tredje gången. Tidigare pristagare är Öresundsinstitutets dåvarande vd Anders Olshov, år 2010, och Klas Eklund, Senior Economist vid SEB, år 2012. Priset består av en EFL-utbildning där pristagaren får kompetensutbildning till ett värde av 72 000 kronor exkl. moms.

Årets Ekonom 2

Juryns motivering:
Johan Röstin är en ekonom och ledare med hela världen som arbetsfält. Under Johans ledarskap slår Copenhagen Malmö Port (CMP) nya rekord i en mycket konkurrensutsatt bransch med hamnar från hela världen som konkurrenter. CMP bedöms ha fina framtidsutsikter, har expansiva planer och är ett lysande exempel på ett lyckat samarbete över sundet. Johan är med sitt ledarskap en bra ambassadör för Öresundsregionen då han lyckas hantera två olika företagskulturer från två olika länder att tillsammans för att tillsammans forma ett företag i världsklass. En utmaning som många andra som försökt misslyckats med.

Årets Ekonom 3