Nya satsningar på EFL under 2024

Efter ett händelserikt 2023 ser vi med förväntan och entusiasm fram emot 2024. Med en övertygande vision och spännande satsningar väntar ett år fyllt av nya möjligheter och utbildningar. Malena Carlström, VD på EFL säger; Målet är att fortsätta utveckla framtidens ledare genom att ständigt ligga i framkant och skapa värde för våra deltagare och deras företag!

I denna intervju delar Malena Carlström med sig av insikter från det gångna året och blickar framåt mot de spännande satsningar som kommer under 2024. 

Vad tar du med dig från 2023?

Malena Carlström, vd på EFL

2023 var verkligen ett år av förändringar, både på det personliga planet och för vår verksamhet här på EFL. En av de största lärdomarna för mig är vikten av att vara flexibel och lyhörd i en värld som ständigt förändras. Vi har sett att anpassningsförmåga och en blick mot framtiden är avgörande ledord. På många plan tog vi stora kliv framåt förra året, vilket jag är väldigt stolt över. Våra öppna program får fortsatt fantastisk respons från deltagarna, och intresset för våra skräddarsydda utbildningar samt medlemsaktiviteter har ökat betydligt. Dessutom har vi byggt upp ett starkt team, och vi planerar att fortsätta stärka det ytterligare under 2024.

Hur ser du på det kommande året?

Jag ser med spänning fram emot 2024, och är speciellt nyfiken på hur marknaden kommer att ta emot våra nya satsningar. Att fortsätta bygga på och stärka upp vårt team är en hög prioritet för oss, och vi ser fram emot att få välkomna två nya medarbetare redan nu i början på februari.

Målet är att fortsätta utveckla framtidens ledare genom att ständigt ligga i framkant och skapa värde för våra deltagare och deras företag. Detta är någonting som vi alla på EFL brinner för.

Kan du berätta om kommande satsningar 2024?

Vi har flera spännande satsningar planerade för det kommande året. En nyhet som precis lanserats är en 3-dagarsutbildning i Projektledning och projektstyrning som tagits fram efter stor efterfrågan på marknaden. Den kommer att starta nu i april och responsen från marknaden har varit väldigt positiv, med många anmälningar direkt när utbildningen lanserades. Utöver det har vi fler nya utbildningar på gång, bland annat inom områden som AI och hållbarhet. Vi kommer även att introducera digitala kurser, så håll utkik efter det.

De som arbetar på ett medlemsföretag kan se fram emot ett fullspäckat år med intressanta aktiviteter. Först ut är en HotSpot den 9 februari om hur man använder ChatGPT för att bli mer produktiv tillsammans med Björn Svensson från Lunds universitet. Utöver det så jobbar vi aktivt med att utveckla och förbättra vårt företagsnätverk för att skapa ännu mer värde för våra deltagare.

När det kommer till våra företagsanpassade utbildningar så såg vi ett stort lyft under 2023 med närmare 50 olika företag som vi hade glädjen att hjälpa med utbildningar i olika former och omfattning. Under 2024 kommer vi att ta ytterligare kliv framåt på denna front och vi har redan mycket spännande att se fram emot, bland annat kommer Söderbergföretagen starta en återkommande skräddarsydd utbildning inom affärsmannaskap, Entry Point North kommer köra igång sitt utvecklingsprogram GROW tillsammans med oss och vi fortsätter samarbetet med Sandberg Development och deras Graduate-program.

Det kommer helt klart bli ett år fyllt av nya möjligheter och framsteg för EFL!