ChatGPT i praktiken: Strategier för produktivitet

Hur använder man ChatGPT för att bli mer produktiv? 

Under denna Hot Spot får du konkreta tips kring hur du kan använda ChatGPT för att bli mer produktiv. Du får också en grundläggande förståelse för hur ChatGPT fungerar och lär dig AI-relaterade begrepp som ”hallucination, ”träning”, och ”prompt”. Björn Svensson, studierektor vid institutionen för informatik på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet (EHL), kommer att visa strategier för att göra ChatGPT smartare och visa hur du lättare kan få modellen att producera vad du är ute efter.

Sedan lanseringen av ChatGPT i November 2022 har Björn Svensson arbetat med, undervisat om, och forskat om generativ AI, och särskilt Generative Pre-trained Transformers (GPT) som ChatGPT. Hans fokus har legat på att undervisa om användning av GPT:er som produktivitetsverktyg för kunskapsarbetare och som hjälpmedel i lärande.

Under denna Hot Spot kommer Björn att dela med sig av sina kunskaper om:

  • Hur man använder ChatGPT för att bli mer effektiv i sin arbetsvardag
  • AI-relaterade begrepp som ”hallucination, ”träning”, och ”prompt”
  • Strategier för att göra ChatGPT smartare
  • Verktyg för att få modellen att producera det du är ute efter

För att du ska få ut så mycket som möjligt av denna Hot Spot vill vi gärna att ni innan HotSpot:en har något av följande:

  1. OpenAI-konto så att de kan komma åt gratisversionen av ChatGPT
  2. ChatGPT plus-prenumeration
  3. Tillgång till annan valfri LLM

 


Björn Svensson

Björn Svensson, studierektor vid institutionen för informatik på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet (EHL)

Björn Svensson

Björn Svensson är mottagare av LundaEkonomernas, EHL:s studentkårs, pris för Årets Lärare 2023. Björn har yrkeserfarenhet från IT-branschen där han hade han arbetade som IT-konsult med särskilt fokus på IT-infrastruktur. Han tjänstgör för närvarande som studierektor vid institutionen för informatik på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet (EHL). Björns undervisning innefattar tekniska ämnen så som relationsdatabaser, mjukvaruutveckling och systemintegration med molnteknologier.

 


EFL:s företagsnätverk

EFL:s nätverk ger tillgång till Hot Spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det senaste från forskningsfronten och mer därtill.

Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar! I dagsläget är drygt 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Alla är välkomna till oss – stora som små!

Läs mer >>

FAKTA

Datum:
9 februari

Tid: 
08.30-10.30 (vi inleder med frukostmingel)

Plats:
Lund (adress meddelas i anmälningsbekräftelsen)

För vem: 
Kostnadsfritt för medlemmar i EFL:s Företagsnätverk
Vill du prova på? Kontakta oss på event@efl.se

ANMÄLAN

FULLT! Fler events hittar du här >>