Nu växlar vi upp igen!

Med fina augustidagar börjar sommaren sjunga på sista versen. Solen värmer fortfarande i ansiktet samtidigt som siktet ställs in på höstens utmaningar. Efter några veckors sommarstiltje växlar vi på EFL åter upp motorerna för den spännande höst som väntar. Vi erbjuder de närmaste månaderna ett gediget utbud av programstarter inom marknadsföring, ledarskap, management, affärsstyrning, styrelsearbete, strategi med mera. Vårt unika partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet gör att du har svårt att finna en mer komplett leverantör av ”executive education” av högsta kvalitet.

”What is measured gets done”
I den hårda konkurrensen på dagens marknad vinner ofta de företag som lyckas göra varje moment i verksamhetens processer lite bättre än konkurrenterna. Ur detta perspektiv känns det logiskt att s.k. ”performance management” har fått en stor renässans inom de företagsanpassade insatser som EFL levererar skräddarsytt. I höst sjösätter vi det nya öppna programmet Performance Management – styrning och uppföljning som ett hårt verktyg för mjuk förändring med start den 16 oktober. Vi hoppas att få se Dig där!

Ett medlemskap laddat med värde
Våren var fullmatad med aktiviteter för medlemsorganisationerna i EFL:s nätverk. Vi gästades bland annat av Qlik:s vd Lars Björk för ett fireside chat och av Volvo Cars vd Kristian Elvefors som delgav sina tankar om bilindustrins framtida utveckling för att nämna några nedslag. Vi bjöd på en mängd inspirationsseminarium på teman som strategisk ekonomistyrning och värdeskapande i hållbarhetsarbetet. Vårens medlemsträff på temat ”Face the challenge” var också mycket uppskattad, och likaså sommarens ”jordgubbsseminarium” som kretsade kring Performance Management. I höst fortsätter vi att erbjuda högkvalitativa aktiviteter för medlemmarna i vårt nätverk. Som medlemsföretag i nätverket erhåller man dessutom förmånligt medlemspris på EFL:s utbildningsutbud.

Vi söker ”nästa skånska stjärna”
I dagarna går ansökningstiden ut till ”Nästa Skånska Stjärna” – EFL:s och HD-Sydsvenskans gemensamma satsning på en jämnare könsbalans i näringslivet. Priset består av en stipendieplats på höstens start av vårt Executive MBA-program – en topputbildning för personer som vill ta ledartröjan i näringslivet. Är du rätt för stipendiet eller känner någon som du tror kan vara det så ta chansen. Läs mer på efl.se/stjarna

Varmt välkommen att utvecklas hos EFL i höst!
Dagar i anslutning till sommarledigheten är en utmärkt tidpunkt att reflektera och planera för sin egen, sina medarbetares och organisationens utveckling framöver. Ta gärna några minuter och titta på EFL:s utbud av öppna kurser och program, eller låt dig inspireras av några av våra skräddarsydda företagsanpassade upplägg.

Välkommen till EFL – vi utvecklar människor som utvecklar företag!

Henrik Lundgren

VD EFL

PS! Du följer väl oss på  Facebook och LinkedIn!?