Ny styrelseordförande och ny VD

Lars H Bruzelius tar över posten som styrelseordförande och Henrik Lundgren har utsetts till ny VD på EFL.

Lars_H_Bruzelius_EFL4

Lars H Bruzelius har lång erfarenhet framförallt som managementkonsult med uppdrag från såväl privata som offentliga verksamheter, samt inom olika branscher. Lars har en bakgrund från Lunds universitet, som lärare och docent i företagsekonomi. Han har varit konsult i och VD för SIAR Planning AB och administrativ direktör i Gambro AB. Tillsammans med Per-Hugo Skärvad grundade han 1985 BSI&Partners. Lars har haft flera styrelseuppdrag, och är idag styrelseordförande i LU Bioscience AB, samt styrelseledamot i Absalon International AB, Lunicore AB och Catella Fondförvaltning AB.

EFLs nya VD, Henrik Lundgren, kommer närmast från en tjänst som Director Executive MBA på EFL. Henrik har lång erfarenhet från utbildningsbranschen och är väl förtrogen med EFLs verksamhet.
– Jag känner ett stort engagemang för EFL och EFLs uppdrag och ser fram emot att vidareutveckla detta. EFL har en mycket spännande verksamhet och ligger i den absoluta framkanten vad gäller vidareutbildning. Ett exempel på detta är programmet Executive MBA med nytt upplägg, unikt Afrika-fokus och en ny pedagogik. Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen, säger Henrik Lundgren.

Båda tillträder sina uppdrag från och med 1 april.