Rivstart på det nya året med fokus på förändringsledarskap

EFL rivstartar det nya året med att januari månad går i förändringsledarskapets tecken. Tre evenemang och en kursstart med fokus på just förändringsledarskap ska pegga upp för årets stora dedikerade programsatsning som sjösätts i höst.

Efter avkopplande dagar med julfirande, nyårsskålande i bubbel och förhoppningsvis lite välförtjänt återhämtning och laddning av batterier är det dags att skåda ett nytt år i vitögat. Vi skriver 2020 och ett spännande år väntar. EFL passar på att rivstarta året direkt med en januarimånad på temat ”förändringsledarskap”.

Intressanta evenemang för EFL:s medlemsföretag
För medlemsorganisationer i EFL:s företagsnätverk erbjuds förändringsledarskapsmånaden i form av tre intressanta evenemang:


En rejäl ledarskapskurs

Den 21 januari startar dessutom programmet EFL Ledarskap i organisationer som ger en utmärkt organisatorisk och ledarskapsmässig verktygslåda för förändringsledaren.

Pontus Bodelsson och Ulf Johansson kommer att hålla i EFL:s nya spetsutbildning i förändringsledarskap

Nytt spetsprogram i förändringsledarskap
”Förändringsledarskapsmånaden januari” på EFL är ett avstamp inför en av 2020 års stora satsningar från EFL:s sida – ett spetsprogram i förändringsledarskap under ledning av professor Ulf Johansson och EFL-alumnen (EFL:s Executive MBA och EFL:s Styrelseprogram) Pontus Bodelsson. Den sistnämnda är författare till boken ”Mina 79 bästa misstag – och annat värdefullt” och har praktiska perspektiv av förändringsledarskap från bland annat positioner som verkställande direktör för HD-Sydsvenskan och Nationalencyklopedin.

EFL:s vd Henrik Lundgren

Det nya spetsprogrammet i förändringsledarskap har premiär i oktober 2020, och kommer inom de närmaste dagarna vara öppet för anmälningar.
– Kombinationen av de bästa verktygen, modellerna och tipsen i teori och praktik kryddat med den senaste forskningen i en slagkraftig förpackning kommer att vara en av årets spännande nyheter som många har anledning att se fram emot, säger EFL:s vd Henrik Lundgren.

Valbar modul för deltagarna på Leading IMPACT
Förutom att vara en bra verktygslåda för den som arbetar med eller är intresserad av förändringsledning kommer programmet även att erbjudas som en valbar modul för deltagarna på EFL:s managementprogram Leading IMPACT.
– Förändring är ur många aspekter numera det nya konstanta läget med en snabbföränderlig omvärld och ökade krav på såväl organisationers som enskilda medarbetares ökade ”skillset” att hantera och ta kommandot på snabbföränderliga marknader. EFL bygger mycket av denna anledning mycket av sin nya produktportfölj på just denna komponent, berättar Henrik Lundgren.

Leading IMPACT – Executive Management and Leadership Program, med nästa programstart hösten 2020, är ett av de program som genomsyras av den pedagogik som EFL arbetat fram för att ge verktyg för strategiska ledare att kunna navigera när måltavlan ibland är rörlig – och gamla ”sanningar” snarare kan begränsa oss än ge nyttig vägledning när det gäller att lösa aktuella och kommande utmaningar.
– Vi har tänkt både länge och hårt för att skapa de bästa möjliga förutsättningar i våra program för att våra deltagare ska kunna göra starkaste möjliga avtryck i den nya snabbrörliga, komplexa och osäkra kontext som råder, säger Henrik Lundgren.


Mer att läsa:

Läs om tankesättet kring Leading IMPACT – Executive Management and Leadership Program:
7 snabba frågor om Leading IMPACT

Läs mer om EFL:s Jordgubbsseminarium om Strategiskt ledarskap i en värld präglad av komplexitet och osäkerhet