Spetsutbildningar i förändringsledarskap och digital affärsutveckling drar igång i höst

Baserat på sin banbrytande IMPACT-pedagogik sjösätter EFL i höst två nyutvecklade spetsprogram inom förändringsledarskap respektive digital affärsutveckling. Utbildningar som kommer passa väl för den som på ett skarpt och effektivt sätt vill utveckla sina färdigheter inom områden som får anses som hårdvaluta i dagens affärsliv. Vi passade på att ställa några frågor till EFL:s verkställande direktör Henrik Lundgren om höstens spännande satsningar.

Henrik Lundgren, vd EFL

Hej Henrik! Det har hänt mycket de senaste åren när det gäller utvecklingen av managementutbildningar. Berätta!
Vi har de senaste åren haft en otroligt rolig resa i vidareutvecklingen av vårt Executive MBA-program till att bli vårt nya flaggskepp Leading IMPACT – Executive Management and Leadership Program. Vi har utmanat gamla sanningar, och utvecklat de koncept som vi är övertygade om kommer att bli den nya generationens managementutbildningar. Responsen från marknaden har varit otroligt fin! Vi har arbetat utifrån tesen att det kommer att krävas nytt tänkande och nya verktyg för att managementutbildningar ska skapa förändringsmässig impact, och hjälpa till att utveckla en typ av tänkande i en värld som i allt högre grad präglas av komplexitet, snabb teknologisk utveckling och ett generellt högt förändringstempo.

Berätta lite om tankarna bakom era två nya spetsutbildningar som sjösätts i höst!
Baserat på ovanstående tänk så har vi inom ramen för Leading IMPACT-konceptet tagit fram två spetsutbildningar inom förändringsledarskap respektive digital affärsutveckling – Leading Change och Leading Digital Business. Utbildningarna bygger på ett format av 3 gånger 3 sammanhängande dagar i internatform under ett tidsförlopp på tre månader. Vad vi vill åstadkomma är att dels erbjuda skarpa utbildningar inom områden som är högaktuella, samt erbjuda dem i en form och med en pedagogik som ger dig som deltagare största möjliga utväxling på din investering och insats.

Förändringsledning och digital affärsutveckling – aktuella områden i dessa tider!
Precis, förändring är på många sätt det nya normalläget, och den som kan förfina sin kompetens och hitta sin egen personliga kod för att identifiera och framgångsrikt driva förändringsprocesser sitter på en värdefull verktygslåda. På samma sätt stöper globalisering och teknologisk utveckling om spelplaner för så gott som alla branscher. Att kunna identifiera digitala möjligheter i utvecklingen av affärsmodeller, och ha en metodik för digital transformation för individer och organisationer som önskar ta ledartröjan i att stöpa sin organisations ljusa framtid.

Delar av EFL-teamet: Linda Olsson, Mikael Thuresson, Henrik Lundgren, Andreas Olsson och Malena Carlström

En aptitlig blandning mellan teoretiska reflektioner och hands-on verktyg?
Jag tycker själv att vi erbjuder en mycket aptitlig form för att ge ordentlig ”bang for the buck”. Givetvis är det viktigt att känna till teori och forskning inom de olika områdena, och samtidigt få hjälp att konkret hitta sitt eget förhållningssätt i att driva den här typen av frågor och utmaningar. Det är precis i denna skärpunkt som vi i vårt pedagogiska grepp vill ligga. Genom att tillhandahålla och kombinera teoretisk och praktisk excellens på ett tillgängligt sätt ger vi största möjliga potential för programdeltagarna att utvecklas med hävstång. EFL:s impact-pedagogik är designat för att just skapa impact!

Och så får vi se EFL-alumner i programchefsuppsättningen?
Det fina med EFL är att vi aldrig behöver titta särskilt långt bort för att hitta de främsta inom sina respektive fält. Förbluffande ofta finns de redan i EFL:s alumniskara. Alumnerna Pontus Bodelsson och Thomas de Souza kommer i sina programchefsroller att dela med sig av sin gedigna erfarenheter inom sina respektive områden, och hjälpa programdeltagarna att hitta sin egen optimala skärpunkt för att hitta sin egen balans. Pontus Bodelsson är alumn från såväl EFL:s Executive MBA som EFL:s Styrelseprogram och kommer tillsammans med Ulf Johansson att ansvara för Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap. Tomas de Souza är alumn från EFL:s Executive MBA och kommer tillsammans med Roger Ström att leda Leading Digital Business – developing digital business models and strategies.

Vad är din hälsning till de som fungerar på att anmäla sig till utbildningarna Leading Change och Leading Digital Business i höst?
Dessa båda utbildningar kommer sannolikt att visa sig vara en av de mest värdefull investeringar ert företag kan göra under 2020. Det finns fortfarande platser kvar. Så varmt välkommen med din anmälan, ha en avkopplande semester och spänn sedan fast säkerhetsbältet så kör vi.

 

 

Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap

Utveckla ditt mindset, skillset och din verktygslåda för att kunna driva och hantera förändringar! På Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap får du under 9 dagar verktygen för att kunna tackla din organisations förändringsutmaningar och för att hitta din personliga kod för att bedriva framgångsrikt förändringsarbete.

Läs mer och anmäl dig

Leading Digital Business – developing digital business models and strategies

Snabb teknologisk utveckling och globalisering stöper om spelplanen för många branscher. Den gamla kartan räcker inte längre till för att förstå och navigera i det nya affärslandskapet. Leading Digital Business – Developing Digital Business Models and Strategies ger dig förutsättningar, metoder och verktyg att utmana och utveckla ditt företags befintliga affärsmodeller. I en utforskande kontext av inspiration och kreativt tänkande i kombination med ett smörgåsbord av digitala möjligheter, ges du tillfälle att utveckla potentialen för din organisations framtid.

Läs mer och anmäl dig