Styrelseprogrammet igång

Årets Styrelseprogram drog igång med fokus på styrelsens olika roller och styrelsens ansvar ur ett legat perspektiv. Ett fullbokat program med deltagare från olika branscher och positioner som tillsammans kommer att utvecklas i styrelserummet under åtta månaders tid.

efl_6789_350x240pxDet var ett fullspäckad startinternat med huvudtemat styrelsens olika roller och styrelsens ansvar ur ett legalt perspektiv. Dessutom gästades programmet av Jenny Rhydström från Gents som berättade om den resa hennes företag gjort. Jenny är också en av deltagarna i Styrelseprogrammets Advisory Board som deltar på programavslutningen när deltagarna ska presentera sina personliga rapporter. Mycket diskussion, dialog, input och skratt präglade första internatet och det bådar gott för fortsättningen.
– Mycket bra start på Styrelseprogrammet, säger Marie Sandin, VP Portfolio, Projects & Automation Solutions TetraPak. Bra kombination av teori och praktiska övningar, samt mycket att lära från både EFL ansvariga och gruppen. Jag ser verkligen fram emot nästa tillfälle!, avslutar Marie.

efl_6822_webbAnna Sjöberg Petersson, programansvarig på EFL är också positiv:
– Det är alltid lika spännande och roligt att sätta igång! Det ligger en förväntan i luften att dels lära känna de övriga deltagarna och dels att äntligen få sätta igång med programmet.

efl_6833_webbEFLs Styrelseprogram är en gedigen utbildning i Corporate Governancde och tar ett helhetsgrepp med utgångspunkt i ekonomi, juridik, ledarskap och strategi. Programmet är upplagt med åtta träffar under åtta månader. En nyhet i årets start är att programmet har tre internattillfällen istället för två.
– Det har varit ett återkommande önskemål i utvärderingarna, säger Anna. Vi märker hur stor vikt internaten har för nätverkandet i gruppen, att det finns tid för reflektion och att lära känna varandra. Det vill vi uppmuntra till, så därför har vi från och med denna omgång lagt till ytterligare ett internattillfälle.

EFLs Styrelseprogram startar nästa gång den 19 oktober. Läs mer om EFLs Styrelseprogram