TIO RÄKNENISSAR OCH EN MÄNNISKA

Fem snabba frågor till Mattias Z Nilsson på IBM, deltagare på kursen EFL Affärsstyrning som startade i tisdags:

Vad jobbar du med?

–Jag är operations manager på IBM Nordic Software Lab sedan i våras. Tidigare arbetade jag på Telelogic som blev uppköpt av IBM i april 2008.

Vad innebär det?

–Jag ansvarar för den operativa kontrollen. Det innefattar mycket testprogram, it-säkerhet och många processer som vi i min grupp ska hålla i.

Varför har du valt EFL Affärsstyrning?
– I och med min nya roll som jag fick i våras känner jag att jag måste lära mig mer om affärstyrning och jag behöver förstå de finansiella processerna bättre – helt enkelt att få bättre koll. IBM har väldigt omfattande audit-program. Då förväntas vi kunna svara på alla möjliga frågor och titta på verksamheten från flera olika håll. Då räcker det inte med att ha koll på dubbel bokföring direkt. Oftast är vi också under stor tidspress när dessa audits genomförs – men de är samtidigt väldigt bra! Man lär ju sig jättemycket om verksamheten under tiden.

Hur upplevde du starten av utbildningen?
–Det ser väldigt spännande ut. Intressant grupp dessutom, bra spridning på branscher och bakgrunder. Jag var rädd för att det skulle bli tio räknenissar och en människa (jag)!

Och första föreläsningen?
– Har aldrig haft Stefan (Stefan Svenningsson, red. anm) som föreläsare innan, men han var riktigt bra. Engagerad, kunnig och en riktigt bra pedagog.

Mer information om utbildning EFL Affärsstyrning hittar du här!