EFL:s Styrelseprogram

EFL:s Styrelseprogram

Programmet innehåller

  • Styrelsens olika roller och uppgifter
  • Styrelsens legala ansvar
  • Strategi- och affärsutveckling
  • Styrelseordförandens roll och utvärdering av styrelsearbete
  • Hur skapas effektivt styrelsearbete
  • Att tolka och behandla ekonomisk information
  • Internationell Corporate Governance
  • Förvärv och fusioner
  • Aktuella trender inom Corporate Governance

Kursstart: 17 oktober 2024

Plats: Lund

Gör en intresseanmälan så hör vi av oss, välkommen!

Fyll i din intresseanmälan


Vad säger tidigare deltagare?
……

”En investering som verkligen betalat sig direkt”

”Med den nya kunskapen som jag har fått har jag tagit beslut som har varit otroligt värdefulla för mig och jag känner mig trygg att ta på mig nya styrelseuppdrag i framtiden. För mig var det också viktigt att kunna vara med i ett program som sträcker sig över tid för att kunna komma hem och reflektera, arbeta och utöva de erfarenheter som jag har tillskansat mig vid varje tillfälle. Jag ser också ett stort värde av att träffa de andra deltagarna över en längre tid för att fördjupa relationerna och förstå deras perspektiv.” Läs hel intervju >>

Andréa Haag
Vice President Sustainability, Munters

 


”Den bästa utbildning jag har gått – alla kategorier”

Linus Eriksson, vd på öresundsbron om EFL:s Styrelseprogram

”Styrelseprogrammet är den bästa utbildning jag har gått – alla kategorier. Dels innehållet, som är precis det man behöver i en styrelsesituation. Men också klassen som sådan. Där satt personer med olika bakgrund och väldigt mycket erfarenhet i rummet. Jag är definitivt en bättre ledare som en följd av det.”

Se filmklippet med Öresundsbrons vd Linus Eriksson om varför han tycker att EFL:s Styrelseprogram är den bästa utbildning han har gått. (1 min)

Linus Eriksson
vd, Öresundsbron

 


”Värdefulla kunskaper och insikter, samt ett fantastiskt nätverk”

Karin Froborg om EFL:s Styrelseprogram”EFL:s Styrelseutbildning har gett både värdefulla kunskaper och insikter och ett fantastiskt nätverk inom vitt skilda branscher. Utbildningens upplägg passar även för oss som jobbar mer än heltid och utbildningstillfällena, med duktiga lärare och inbjudna gäster, har varit energigivande avbrott i den vanliga vardagen.”

Karin Froborg
Head of Bio and Vehicle Gas, E.ON Gas Sverige AB

 


Programteam

I programteamet för EFL:s Styrelseprogram ingår en rad gäster från näringslivet med gedigen styrelseerfarenhet, som bidrar med sina kunskaper och erfarenheter.

Matts Kärreman - Leading Impact modulansvarig


Matts Kärreman, programansvarig

Matts Kärreman är forskare inom Corporate Governance på Lunds universitet och sedan många år även programansvarig för EFL:s Styrelseprogram. Matts har bl.a. skrivit boken Bolagsstyrning : corporate governance på ren svenska tillsammans med Martin Blom och Claes Svensson.

 

Efl