Affärskunskap på turné

Höstens Affärskunskapsprogram är nu i full gång! Till förra träffen tog sig gruppen av deltagare till Filbornaverket i Helsingborg då Öresundskraft med Ann-Marie Hansson, Chef HR & Affärsstöd, i spetsen stod som värd för utbildningsdagen i kalkylering.

Affarskunskap_2_350x240px

Ann-Marie Hansson, Chef HR & Affärsstöd, Öresundskraft

Som ett mycket uppskattat inslag i Affärskunskapsprogrammet ingår att en del av utbildningsdagarna förläggs ute på deltagarnas företag. Till förra träffen tog sig gruppen av deltagare till Filbornaverket i Helsingborg då Öresundskraft med Ann-Marie Hansson, Chef HR & Affärsstöd, i spetsen stod som värd för utbildningsdagen i kalkylering.
Tanken med detta grepp är främst att ge olika perspektiv på hur de företagsekonomiska verktygen kan användas i olika branscher och sammanhang. Det är även i största allmänhet mycket uppskattat att få tillbringa en heldag i en annan och ny miljö, berättar Per Malmberg, programansvarig för Affärskunskap på EFL.

Filbornaverket är ett nytt avfallseldat kraftvärmeverk. Det är en av Helsingborgs största investeringar någonsin och tryggar för lång tid framöver leveransen av fjärrvärme och lokal produktion av el på ett kostnadseffektivt sätt.

EFL-medarbetaren Niklas Sandell höll i kalkylerandet under dagens gång. Deltagarna fick lyssna till Jesper Baaring från Öresundskraft berätta om vägen fram till att få Filbornaverket på plats och de olika ekonomiska analyserna som företogs i samband med planeringen kring anläggningen. I samband med lunchen tog deltagarna även en tur runt om i anläggningen fullt utrustade med skyddshjälmar och nyfikna blickar.

Ann-Marie Hansson summerade med glädje en mycket innehållsrik dag.
Det var mycket trevligt och hedrande att gruppen vill komma till oss och se in i vår verksamhet. Extra roligt att få visa delar av de för- och efterkalkyler som är gjorda på Filbornaverket när ämnet för dagen var kalkylering.

Affärskunskapsprogrammet ser fram emot att turnera vidare till andra deltagares företag, redan nu är det klart att Sony Mobile och Kulturen kommer att vara hållplatser på denna spännande resa.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Läs mer om Affärskunskap