Executive MBA Class of 2019 diplomerades

Under 18 månader har deltagarna på EFL:s Executive MBA-program, som ges i partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, utvecklat sitt strategiska ledarskap och vässat sina förmågor att leda och utveckla verksamheter. Under festliga former diplomerades de i lördags på AF-borgen i Lund.

Med släkt, vänner och representanter från deltagarnas organisationer samlade fick deltagarna på Executive MBA Class of 2019 ta emot sina välförtjänta diplom under lördagens ceremoni på AF-borg i Lund. Stämningen var varm och uppsluppen när EFL:s VD Henrik Lundgren, Director Executive MBA Tony Åkesson och programchef Thomas Kalling delade ut diplomen.

Eftermiddagens diplomeringsceremoni kantades av skratt, minnen, applåder och tacktal, men även en del vemod över att programtiden nu är slut. Under de senaste 18 månaderna har deltagarna inte enbart vässat sina förmågor inom ledarskap och management, de har även svetsats samman som grupp och fått vänner för livet.
– En riktigt härlig och välförtjänt avslutning efter intensivt arbete in i det sista, säger Tony Åkesson, Director Executive MBA. Den senaste veckan har deltagarna slitit hårt med presentationer av skarpa affärsplaner och analys av marknadspotentialer från sina International Business Projects, som i år ägde rum i Mocambique, Sydafrika, Tanzania, Botswana, Nigeria, Zambia, Zimbabwe. Det har varit väldigt roligt och spännande att följa deltagarna på deras lärorika resa och att se utvecklingen och de fantastiska resultat som skapas i samband med programmet.

Under det 18 månader långa programmet har deltagarna gått igenom momenten Micro Bachelor, Business Fundamentals, Business Solutions samt International Business Project.
– Det har varit ett privilegium att få följa er utveckling och de fantastiska resultat ni har åstadkommit, sa EFL:s programchef Thomas Kalling, som även lyfte fram den speciella gruppdynamik som funnits i klassen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Alla bilder från diplomeringen hittar du på vår Facebooksida.

Nu kan diplomanderna se fram emot att ingå i ett starkt alumninätverk, som EFL:s VD Henrik Lundgren välkomnade dem till. En som ingår i detta alumninätverk är Johan Åström, VD MECA Sweden, som gick Executive MBA Class of 2016. Johan berättade hur lärdomarna från programmet har hjälpt honom i hans karriär sedan dess. Sist ut på scenen var klassens utsedda talare; Maja Troedsson Thuroczy, Anders Yngwe Söderstjerna och Gunilla Wejfeldt, som på ett kul och fint sätt berättade om Class of 2019:s spännande utvecklingsresa från starten en varm septemberdag 2017 till målgången i mars 2019. En resa som inneburit många sidors läsning, diskussioner, nätverk, erfarenhetsutbyte och vänskap.

I oktober startar EFL det nya executive managementprogrammet Leading IMPACT, som bygger vidare på det framgångsrika pedagogiska koncept som utvecklats och förfinats under mer än 20 år av Executive MBA-leveranser.
– På Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program bygger vi vidare på vårt framgångsrika koncept från Executive MBA, men spetsar till och förstärker det ytterligare utifrån vår pedagogiska modell där vi jobbar med lärande genom deltagarnas egna skarpa case i realtid, berättar Tony Åkesson. Syftet är att skapa rejäl impact för såväl deltagaren som den organisation som denna representerar. I oktober går startskottet för första omgången av det 15 månader långa programmet med fokus på management, ledarskap, strategi och affärsutveckling.


LÄS MER
Executive MBA på www.executivemba.se
Leading IMPACT på www.leadingimpact.se
Executive MBA-stipendiaten Azadeh Pourjanaki HD-Sydsvenskans 8till5