Julhälsning från EFL:s vd Henrik Lundgren

Tiden går, och det är snart dags att stänga böckerna för 2020 – detta minst sagt udda, märkliga, utmanande, men samtidigt också väldigt lärorika år.

Henrik Lundgren, vd, EFL

EFL har hittat vägar att leverera även under detta år med snabba skiften förutsättningsmässigt och vi har varit måna om att hålla tempot fortsatt högt. Vårt årliga jordgubbsseminarium bytte skepnad till jordgubbswebinar, utbildningar har i olika grad ställts om och bedrivits någonstans på skalan mellan digitalisering och att ses fysiskt.

Skarpa utmaningar med impact-pedagogik

Vi kan med glädje konstatera att vår markbrytande ”impact-pedagogik” förmodligen aldrig varit mer relevant än nu, där skarpa utmaningar i realtid letar lösningar i en snabbföränderlig kontext där såväl osäkerhet som möjligheter är stora för den som vågar släppa sargen och pröva vingarna. Har du inte redan sett filmen om EFL:s pedagogiska tänk så kan följande 12 minuter vara väl investerade (klicka här). Att våra nya satsningar Leading IMPACT, Leading Change och Leading Digital Business har mottagits med öppna armar av marknaden ger oss en kvitto att vi är på rätt väg i utvecklandet av vår pedagogiska filosofi.

Nya företagsmedlemmar

Oavsett om sammankomsterna har varit fysiska eller digitala så har EFL:s företagsnätverk fullkomligt sjudit av energi. Under 2020 har vi haft förmånen att välkomna inte mindre än 15 stycken nya medlemmar i nätverket: Amab Hydraul, Arjo, E&Y, JSB, Knorr-Bremse NRS, Lunds Kommuns Parkerings AB, Navet, Nordicare, Nordic Sugar, PolarCool, Polypeptide Laboratories Sweden, Sandberg Development, Danji, Sven Larsson Affärsnätverk och Svenskt Näringsliv. Det finns plats för fler, och inom kort kommer vi att presentera vårens späckade schema av medlemsaktiviteter.

Help for children

I en tid där Coronavirusets framfart har drabbat oss alla på ett eller annat sätt är det viktigt att behålla perspektiv och inte glömma att det finns andra som är i stort behov av hjälp och stöttning. EFL är stolta över att stödja det ideella hjälpprojektet Help for Children som startades av EFL:s Executive MBA Class of 2012. Efter att under den internationella resan inom ramen för utbildningen ha besökt ett barnhem i Bangalore i Indien beslöt sig gruppen, med Linus Eriksson och Paula Terne i spetsen, att dra igång detta projekt (läs mer om detta). Vill er organisation så här i jultider vara med och hjälpa till så kan ni läsa mer om deras verksamhet och hur ni kan stödja med t.ex. julpaketwww.helpforchildren.se

En riktigt god jul

På alla EFL:s medarbetares vägnar vill jag önska en God jul och ett Gott nytt år! Ha en avkopplande julledighet, håll er friska och ta hand om varandra.

I januari kör vi igång det nya året med en rivstart (spana in vårt programutbud). På återseende då!

 

Henrik Lundgren
vd EFL

Jordgubbswebinar: I en komplex värld vinner generalisten

Leading Impact på 5 minuter

Help for children

Mer om EFL