Leading Impact nästa!

Den 7 oktober påbörjar Anna-Karin Wagner, utvecklingschef, Folktandvården Västmanland AB, EFL:s Leading Impact – Executive Management & Leadership Program. Vi intervjuar henne kring hennes förväntningar inför programstarten.

”Jag känner ett behov av att lära mig mer om affärsutveckling och affärsverksamhet, samt vässa mina verktyg och modeller för hur man framgångsrikt styr och leder ett bolag”, säger Anna-Karin Wagner, utvecklingschef, Folktandvården Västmanland AB, som påbörjar Leading Impact den 7 oktober.

Hej Anna-Karin! Varför bestämde du dig för att söka till Leading Impact?
Jag känner ett behov av att lära mig mer om affärsutveckling och affärsverksamhet, samt vässa mina verktyg och modeller för hur man framgångsrikt styr och leder ett bolag. Det är lätt att fastna i sin egen värld, och jag tror att det finns mycket att lära genom att se utanför regionen och min värld. Det gäller allt från utförandet av dagliga rutiner, utbildning, kompetensutveckling och patientsäkerhet. Jag ser med spänning fram emot att få input och träffa andra från andra yrkesområden och branscher, och att se hur de arbetar.

Hur kom du i kontakt med Leading Impact?
En kollega till mig har gått EFL:s Executive MBA-program och pratat sig oerhört varm om utbildningen, så på den rekommendationen läste jag på om EFL:s uppföljare på det programmet, Leading Impact.

Vad ser du mest fram emot med programmet?
Att träffa människor från andra yrkesområden och branscher, och att lära mig av hur de arbetar ser jag verkligen fram emot. Det tillsammans med att få nya modeller och användbara verktyg för framgångsrikt affärsutveckling.

Berätta om din roll på Folktandvården Västmanland AB
De senaste sju åren har jag arbetat som utvecklingschef på vårt huvudkontor. Det är en mångfacetterad roll, där jag arbetar nära vd och är involverad i många beslutsfrågor och utveckling av hela bolaget.

Vilka utmaningar stöter du på?
I min bransch är konkurrensen kring personal stenhård, så vår största utmaning som bolag är helt klart kompetensförsörjning och att behålla våra anställda i bolaget.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?
Kommunikativ först och främst! Jag lyssnar in, resonerar, diskuterar och har dialog.

Leading Impact

Leading Impact är ett executive managementprogram som tar utgångspunkt i deltagarnas verklighet och strategiska utmaningar. Ett nästa generationens program, förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet under 20 år. Under 15 månader ger Leading Impact en kraftfull kompetenshöjning inom strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande.

Nästa program startar den 7 oktober. Läs mer på: www.leadingimpact.se

Vill du veta mer?

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!