Organisation och styrning på Slottsmöllan

Femte träffen på höstens omgång av kursen Affärskunskap gav nya och uppfräschade kunskaper och intressanta diskussioner och case på dagens tema ”organisation och styrning”. Dessutom innehöll dagen härligt god mat, intressanta samtal och trevligt omhändertagande på dagens värdföretag Slottsmöllan i Halmstad.
I byggnader från 1800-talet med rött handslaget tegel omgivna av vacker bokskog och Nissans porlande vatten, träffades gruppen för Affärskunskap för femte sammankomsten. Temat för dagen var Organisation och styrning och dagens värdföretag var, i vacker höstskrud, Slottsmöllan Företagscentrum, som ligger centralt i Halmstad, med skräddarsydda lokaler för drygt 120 företag.

Under dagen låg fokus bl.a. på affärsidé med vision, kärnvärden och ledord. Slottsmöllan Företagscentrum fick agera case i diskussionerna och deltagarna gavs möjlighet att direkt applicera sina nyvunna kunskaper. Detta resulterade i flera intressanta reflektioner och diskussioner, som utmynnade i nya tankebanor gällande Slottmöllans möjligheter och framtid.
– Vid en av övningarna fick mitt företag spela verkligt case vilket resulterade i att jag fick med mig många bra tankar och idéer från de andra deltagarna, säger Kajsa Rautenberg, VD för Slottsmöllans Fastighets AB.

EFL Kajsa Rautenberg
Kajsa Rautenberg – Vd för Slottsmöllan, och deltagare
på höstens Affärskunskap, som även är nominerad till
Årets företagare i Halmstad

Deltagarna fick också möjlighet att lära sig mer om och fundera över olika organisationsformer och företagskulturer, samt att ta med de nya kunskaperna i diskussioner med det egna företaget i fokus. På så sätt framkom en rad aktuella och belysande exempel.

Dagen avslutades, efter mycket kunskapsinhämtning, diskussioner, god mat, fantastiska kardemummabullar och trevligt värdskap från Kajsa med ett litet inspel från föreläsaren om HotSpots och varför vissa företag har mer energier. Mer om HotSpots blir det längre fram!

EFL Affärskunskap HT2014
Hela gänget – Affärskunskap HT14