Peter Marcusson på väg att kamma hem EFLs Grand Slam

”Jag har dagligen nytta av kunskaperna från mina utbildningar på EFL och var och en av dem har lett till att jag har tagit steg vidare i min utveckling och karriär”, säger Peter Marcusson, Nordenchef på Ferring, som snart kan räkna hem en EFL Grand Slam.

EFL_MRS_C_Peter_Marcusson_8422_300x400pxPeter och EFL har en lång relation ihop, som går tillbaks ända till 1988, då Peter började läsa Marknadsekonomiska Utbildningen. Därefter har han betat av det internationella marknadsekonomprogrammet European Diploma, det strategiska ledarskapsprogrammet Executive MBA och EFLs Styrelseprogram. Nu saknas det bara en ynka tenta för att Peter ska kunna sätta Diplomerad Controller på sitt cv också. Därefter kan han stoltsera med att ha gjort en Grand Slam hos EFL.

Peters yrkesliv har hela tiden utspelat sig inom life science-sektorn med en karriär där han har arbetat som allt från läkemedelskonsulent till dagens tjänst som regionchef för Ferring Norden samt med styrelseuppdrag både inom och utanför Ferring. Arbetet har genom åren tagit honom till såväl USA som Schweiz. En karriär han menar, att han i stor utsträckning kan tacka kunskaperna han fått genom EFL för.
– Varje utbildning har lett till att jag har tagit steg vidare i min utveckling, berättar Peter. I samband med Executive MBA fick jag rollen som internationell marknadsdirektör på Ferrings globala huvudkontor och efter Styrelseprogrammet blev jag rekryterad till både externa och interna styrelser. Executive MBA har haft störst betydelse, ett program som jag har dragit oerhört stor nytta av, och som har haft en positiv effekt på min fortsatta utveckling. Utan den hade det varit svårare att gå vidare i karriären.

Totalt har Peter spenderat åtta år, på halvfart, med att utbilda sig hos oss på EFL och kunskaperna använder han dagligen i sitt arbete.
– Jag har nytta av kunskaperna från mina EFL-utbildningar varje dag, allt från marknadsföringsprocessen till principer för styrelsearbete kommer till användning. Dessutom har utbildningarna gett mig bättre förutsättningar för samspråk med kollegor i olika befattningar. Att tala samma språk river barriärer, berättar Peter.

TRE SNABBA

till
PETER MARCUSSON
Nordenchef på Ferring

8 år på EFL – varför är EFL så bra?
Ett upplägg där teori kopplas till praktik och nya kunskaper direkt kan appliceras på ens dagliga gärning sätter jag stort värde på. Kontakten med studiekamraterna är också en viktig bit, liksom medlemskapet i EFLs företagsnätverk. EFL är Ferrings ’partner of choice’. Behöver vi kompletterande utbildningar inom ekonomi och ledarskap väljer vi självklart EFL.

Vad är på gång inom Ferring?
Spännande lanseringar av nya läkemedel. Jag är också stolt över att vi fortsätter att växa i en allt tuffare miljö där konkurrens och prispress hela tiden utmanar. Detta tack vare volymväxt och att vi lanserar nya och innovativa produkter.

Vad gör du på fritiden?
Fritiden spenderar jag tillsammans med familj och vänner, samt på golfbanan i Falsterbo.