Riskhantering för ledningsgrupper och styrelser

Ulf Rönndahl, specialist på riskhantering och säkerhetsfrågor, samt alumn från EFL:s Executive MBA och Styrelseprogram, tog utgångspunkt i vad det innebär för ledningsgrupper och styrelser att verka i den okända och oväntade världen på dagens Hot Spot.

Ulf Rönndahl har under 25 år arbetat med riskhantering och säkerhetsfrågor och utsågs till ”Årets Risk Manager i Sverige 2010” och fått flera internationella erkännanden för sitt arbete med riskhantering

Att kunna verka i den okända och oväntade världen har fått stort fokus den senaste tiden. Coronapandemin har visat oss vilka utmaningar vi står inför i framtiden. Samtidigt gör globalisering, ny teknik, nya distribueringskanaler, nya digitalisering, AI, miljöförändringar, nya sätt att kommunicera i nya sociala nätverk och andra förändringar framtidens arbete mycket mera komplicerat.

På dagens Hot Spot tog Ulf Rönndahl, specialist på riskhantering och säkerhetsfrågor, samt alumn från EFL:s Executive MBA och Styrelseprogram, utgångspunkt i vad detta innebär för den som verkar i en ledningsgrupp eller styrelse. Ulf satte fokus på tre punkter:
– Vad är det som är skyddsvärt i en modern organisation idag?
– Hur kan man stärka anseende, varumärke och bolagsvärde med effektiv riskhantering?
– Hur bygger man resilience – motståndskraft – i en osäker och oväntad värld?


Ulf Rönndahl, alumn från EFL:s Executive MBA och Styrelseprogram, har under 25 år arbetat med riskhantering och säkerhetsfrågor inom Skandia, If Skadeförsäkring, Telenor Sverige, Telenor Indien, Länsförsäkringar och IKEA. Ulf Rönndahl utsågs till ”Årets Risk Manager i Sverige 2010” och har fått flera internationella erkännanden för sitt arbete med riskhantering.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommande Hot Spot-nätverksträffar:
 • 27/10: Värdestyrt ledarskap
  Staffan Jeppsson, som bl.a. arbetat som Ingvar Kamprads personliga assistent, förklarar det briljanta i Ingvar Kamprads ledarskap och företagsbygge.
  Läs mer och anmäl dig >>
 • 10/11: Vem äger riskfrågan? Styrelsens roll i riskstyrningen
  Håkan Jankensgård och Petter Kapstad, aktuella med boken Empowered Enterprise Risk Management: Theory and Practice, belyser hur en styrelse kan arbeta professionellt med risköversikt och se till att företagets riskstyrning lever upp till förväntningarna.
  Läs mer och anmäl dig >>
 • 12/11: CSR, affärer och ledarskap – om att få bra saker att hända
  Måns Zelmerlöw och Magdalena Jennstål från Zelmerlöw & Björkman Foundation, Linus Eriksson, vd för Øresundsbron och grundare av Help for Children, samt Patricia Håkansson, Head of Sustainability på Sparbanken Skåne pratar om hur man som organisation kan gå från tanke till handling med att göra världen bättre samtidigt som man utvecklar sin egen verksamhet.
  Läs mer och anmäl dig >>
 • 24/11: Omvärlds- och marknadsanalys i nya dimensioner
  Lyssna på Ulrik Szokolay, Affärsområdeschef för EFL:s medlemsföretag NAVET Analytics som arbetar med omvärlds- och marknadsanalyser med hjälp av Big data, AI och digital etnografi för att förstå människors attityder och beteende online.
  Läs mer och anmäl dig >>
 • 3/12Vad är en bra strategi?
  En strategi blir aldrig begriplig om man inte säkert vet vilket mål man strävar mot. Men vad är egentligen en strategi och vad skiljer en dålig strategi från en bra? På plats har vi Thomas Kalling, strategiforskare, professor i företagsekonomi och programchef för EFL:s Executive Management & Leadership Program – Leading IMPACT.
  Läs mer och anmäl dig >>