Tankar inför Executive MBA

Henrik Börjesson, Business Area Controller och Head of E-commerce på Coop Butiker & Stormarknader AB, är en av deltagarna som börjar management- och ledarskapsprogrammet Executive MBA på tisdag. Vi är så klart nyfikna på hans tankar inför starten och träffar honom för en kort intervju.

efl_mrs_c_henrik_borjesson_5787_400x400px

Henrik Börjesson
Business Area Controller och Head of E-commerce
Coop Butiker & Stormarknader AB

 

Vad fick dig att bestämma dig för att gå en Executive MBA?
Jag har länge varit intresserad av att gå en Executive MBA. Möjligheten att knyta ihop vidareutbildning med arbetslivserfarenhet tillsammans med talangfulla människor är mycket spännande. Jag tror på kontinuerligt lärande och en Executive MBA kunde bidra mest och låg rätt i tiden för mig.

Och varför valde du just vårt program?
Jag trivs väldigt bra i Öresundsregionen och det känns extra kul att kunna välja en kvalitativ närliggande Executive MBA. Programmets design passar mig bra med effektiva workshops och gruppinlärning. Det öppnar upp möjligheter att lära sig mycket av varandra samt dela erfarenheter. Jag har också fått mycket positiva intryck av EFL som organisation.

Vad har du för förväntningar?
Jag har höga förväntningar på att utbildningen skapar bättre förutsättningar för mig att lyckas i arbetslivet och därigenom även blir viktig för min arbetsgivare. Som med allt som är utvecklande kommer det säkert bli en ansträngande resa men det är en nyttig del i processen.

Vad önskar du åstadkomma genom ditt deltagande på programmet, det vill säga vad vill du utveckla?
Jag är civilekonom och affärsområdescontroller i grund och botten. Parallellt har jag haft roller som tf Försäljning & Marknadschef och affärsansvarig för E-handel. Jag vill fortsätta den resan och vidga perspektiv och kompetens utanför ekonomiområdet.

Läs mer om Executive MBA