Vet ert företag vad ni behöver veta om digitalisering?

Det är en spännande tid vi upplever just nu. Digitalisering, ny teknologi och globalisering ändrar affärsförutsättningarna på så gott som varje område. Gamla regler är ifrågasatta – spelplanen ritas drastiskt om. Den nya teknologin ger inte bara möjligheter till effektivisering av processer och därmed ökad konkurrenskraft – den vänder i många fall även upp och ned på beprövade affärsmodeller och lämnar fältet öppet för organisationer med förmåga att tänka kreativt kring affärsutveckling att ta ledartröjan.

Digitaliseringen har pågått ett bra tag, men befinner sig nu i ett skede där utvecklingen går rasande fort och genomslag av ett nytt paradigmskifte är att vänta. På EFLs traditionella jordgubbsseminarium i slutet av juni visade EFL-medarbetaren Bo Andersson på hela branscher som över en natt sett sin affärsmodell omkullkastad och företag lämnade åt sin förmåga att hitta nya intäktsströmmar, om hur konkurrenter i många avseenden blir samarbetspartners i bygget av ekosystem, samt företags kapabilitet att på nya sätt  betrakta och omdefiniera sin kärnaffär kommer att sålla agnarna från vetet.

Mot denna bakgrund är det inte bara smart business att vara etta på bollen i digitaliseringsfrågor – det kan faktiskt vara direkt avgörande för företagets framtida överlevnad. EFL jobbar hårt för att vara det självklara alternativet för företag och organisationer som förstår kraften i kombinationen av digitalisering och affärsutveckling och som har insett nyttan av att utveckla sitt kunnande inom dessa områden. Med vår kärnkompetens inom affärsutveckling och vårt spetskunnande inom digitalisering erbjuder vi er utvecklingsmöjligheter i världsklass.

I höst erbjuder EFL dig och ditt företag att ta grepp kring era möjligheter med vår unika nyutvecklade tredagarskurs Digitaliseringens ”vad” och hur”. Varför inte kombinera den med vår uppskattade Business Solutions-kurs Creating the attentive company för högsta utväxling kring kreativt nytänkande kring nya affärsmodeller? För dig som jobbar med marknadsföring erbjuder vi kursen Digital Marketing – what every manager should know. Ta del av EFLs förmånliga digitaliseringserbjudande för att få ut mest värde för pengarna och störst hävstång för din och din organisations utveckling.

EFL har under våren tillsammans med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, Sparbanksstiftelsen Finn och det sydsvenska näringslivet genomfört ett CSR-projekt för att underlätta integrationen av nyanlända akademiker på arbetsmarknaden. 19 personer fick möjlighet till praktik på företag i regionen i kombination med en 140 timmar omfattande utbildning i svensk ekonomi. Projektet har fallit mycket väl ut och i oktober är det dags för en ny omgång. Läs mer om integrationsprojektet.

Du har väl inte missat EFLs och HD-Sydsvenskans stipendiesatsning  Nästa skånska stjärna? I syfte att bidra till att skapa ett balanserat och jämställt näringsliv utlyser vi en stipendieplats på höstens start av Executive MBA – vårt 18 månader långa spetsprogram i ledarskap, management och affärsutveckling. Den 20 augusti är sista dag att söka stipendiet.

Så här efter sommarledigheten är en utmärkt tidpunkt att reflektera och planera för sin egen, sina medarbetares och organisationens utveckling framöver. Ta gärna några minuter och titta på EFLs utbud av öppna kurser, eller låt dig inspireras av några av våra skräddarsydda företagsanpassade upplägg.

Välkommen till EFL – vi utvecklar människor som utvecklar företag!

Henrik Lundgren

VD EFL

 

Henrik Lundgren, VD EFL

Henrik_Lundgren_4675_245x318px

Kurser i höst

EFLs kurser i digitalisering och affärsutveckling i höst:

Ta del av EFLs digitaliseringserbjudande i höst för mest värde för pengarna.