36:e diplomeringen av EFL:s Marknadsekonomer och Controllers

För inte mindre än 36:e året i rad diplomerades EFL:s Marknadsekonomer och Controllers traditionsenligt på Grand Hotel i Lund. Under högtidliga former firades diplomanderna som, parallellt med sitt arbete, under fyra terminers studier på halvtid utvecklats inom marknadsföring, affärsstyrning, strategi och ledarskap. ”Diplomeringshögtider är alltid speciella, och i synnerhet när det kommer till EFL:s Akademiska Diplomprogram som har anor nästan 40 år tillbaka i tiden”, säger EFL:s vd Henrik Lundgren.

Feststämningen i Lucassalen på Grand Hotel i Lund var hög och gästerna bjöds på såväl god mat och dryck som magiskt trolleri. Och som sig bör dansades det till in på småtimmarna. Nöjda och glada kunde våra deltagare sedan ta sig hemåt med ett efterlängtat diplom under armen – ett fint bevis på massor av nya insikter och lärdomar som studierna möjliggjort. Det värdefulla nätverk som byggts upp i gruppen blir en ovanligt stark bonus.
– Jag är mäkta imponerad över våra fantastiska diplomander som i en tid av allt snabbare snurrande hjul har klarat av krävande deltidsstudier parallellt med sina yrkesarbeten, säger EFL:s vd Henrik Lundgren.

Detta bildspel kräver JavaScript.

EFL:s Akademiska Diplomprogram består av inriktningarna Diplomerad Marknadsekonom och Diplomerad Controller.
– Utbildningarna inleds med en företagsekonomisk grundkurs där deltagarna får den företagsekonomiska verktygslådan. Därefter väljer de antingen att fördjupa sig inom marknadsföring eller affärsstyrning. Utbildningen avslutas med en ledarskapstermin, berättar Sophia Engleson, affärsutveckare på EFL och ansvarig för utbildningarna.

Diplomanderna tar nu klivet in i ett ca 2000 personer stort alumninätverk på Akademiska Diplomprogram som tillsammans med EFL:s alumninätverk i stort är en mäktig kraft.
– Det finns inte många stora eller mellanstora företag i regionen där inte EFL finns representerat med alumner i styrelse eller ledning, sa Henrik Lundgren i sitt tal till diplomanderna. Med ett så stort och starkt nätverk kan man få många bra saker att hända, fortsatte han och berättade om de CSR- och samhällsnyttiga projekt som EFL haft möjlighet att genomföra med stor hjälp av sina alumner.

Läs mer om
Diplomerad Controller
Diplomerad Marknadsekonom