EFL-teamet förstärks med operativ säljchef

Nu förstärker vi vårt team med en operativ säljchef och välkomnar Andreas Olsson! Andreas har lång erfarenhet inom försäljning, affärsutveckling och Key Account Management från bland annat Clariant och Univar.

Andreas Olsson förstärker EFL-teamet i rollen som operativ säljchef

Välkommen till EFL Andreas ! Hur känns det?

Oj, många känslor på en och samma gång ! Först och främst känner jag stor motivation och glädje…! 

Att få bli en del av EFL samma år som verksamheten firar 50 år gör en väldigt ödmjuk, och med det väldigt positiva och varma välkomnande jag fått från teamet, känns det såklart jättebra.

Jag känner att motivationen och glädjen grundas i en stor respekt för uppgiften, EFL, våra samarbetspartners och viktigast av allt… kunderna!

Berätta om din bakgrund och vad du ser mest fram emot att kunna tillföra! 

Har jobbat med försäljning i över 20 år. Formad i grunden från en familjeverksamhet som riktade sig mot den tillverkande industrin i Sverige och fick så småningom chansen på Clariant, ett globalt bolag inom specialkemi där jag var verksam i över 10 år. 

Vägen har varit genom försäljning, Business Development och Key Account Management på lokal, regional och så småningom global nivå. Senast kommer jag ifrån Univar, ett amerikanskt distributionsbolag, också inom specialkemi.

Vad jag kommer att tillföra EFL? Jag tror inledningsvis principer kring ett par grundläggande vitala fokusområde blir viktigt och hur vi opererar mot marknaden. I övrigt vill jag vara försiktig… först och främst ska jag lyssna in men framför allt integreras i EFL och bli en del av teamet. Vilka av mina erfarenheter, principer, metoder och verktyg i övrigt som kommer till nytta, och hur de i så fall kommer att anpassas till EFL ser vi på lite längre sikt.

Vad tilltalar dig med EFL:s varumärke och programutbud?

Konkret affärsnytta! Affärs- och företagsklimaten är både utmanande, tuffa och ändras över tid. EFL ligger inte bara i framkant, men är även heltäckande. Portföljen med både färdiga och öppna program, skräddarsydda lösningar hela vägen upp till nästa generations managementprogram som Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program, uppbackade med helt unika metoder skapar och ger relevant och konkret affärsnytta. 

EFL är så mycket mer än en karriär och yrkesskola… EFL är ett verktyg i verktygslådan, en samarbetspartner för att säkerställa framtida framgång!