Från skattejurist till entreprenör med styrelsekarriär

Jenny Rydhström bytte en karriär mot en annan när hon valde att satsa på e-handelsbolaget Gents. För att ta bolaget till nästa nivå sökte hon sig till EFLs Styrelseprogram. 

Med fokus på manlig livsstil startade Jenny Rydhström företaget Gents för drygt 14 år sedan, som säljer allt inom rakning, skägg, mustasch och hudvård i ett par fysiska butiker och på nätet. Då var gents.se ett hobbyprojekt vid sidan av jobbet som skattejurist, men 2010 hade företaget vuxit sig så stort att hon valde att satsa helhjärtat på Gents. Bolaget växte snabbt och tankarna på en bolagsstyrelse började snurra.
– Mitt bolag växte snabbt och jag kom till ett skede då jag kände ett starkt behov av en styrelse eftersom verksamheten hämmades av att jag var ensam kapten på skeppet, berättar Jenny. Bolaget skulle snabbare kunna nå sin fulla potential med personer som kunde balansera mitt operativa tänk med strategiskt fågelperspektiv och erfarenhet av den situation som vi befann oss i.

Genom sitt nätverk hade Jenny hört talas om EFL och EFLs Styrelseprogram.
– Jag hörde mycket positivt om EFL i mitt nätverk och jag attraherades av att EFLs Styrelseprogram var en gedigen utbildning som höll hög nivå på alla plan, berättar Jenny. Jag tror inte på tvådagars-quick-fix-kurser inom ett sådant här stort kunskapsområde där professionalitet och kunnande är viktigt.

Jenny bestämde sig för att gå EFLs Styrelseprogram och under åtta månader träffades hon och övriga deltagare på programmet en gång i månaden.
– EFLs Styrelseprogram har gett mig kunskap om alltifrån hur man skapar en styrelse och styrelsens praktiska arbete, till hur man får styrelseuppdrag i andra bolag. Det nätverk man får genom EFLs utbildning är fantastiskt och utgör i sig ett skäl att gå utbildningen. Sen är genomförandet oerhört professionellt, vilket tilltalar mig som oftast har ont om tid.

Styrelsearbete har gett Jenny mersmak, och utöver att hon skapat en styrelse till Gents, har hon ett nytt bolag på gång och nya styrelseuppdrag.
– Jag har skapat styrelsen i mitt första bolag Gents. Nu är jag på gång att starta ett bolag till inom en helt annan bransch och då aktiveras styrelsefrågan igen. Denna gång kräver verksamheten en helt annan styrelsesammansättning, vilket blir intressant. Jag har redan ett externt styrelseuppdrag och ytterligare ett på gång.

Idag är Jenny inte i en operativ roll på Gents längre, utan jobbar som styrelseledamot. Hon poängterar den trygghet som hon efter att ha genomgått EFLs Styrelseprogram känner i styrelsearbetet och att det även medfört nya spännande åtaganden.
– Styrelseprogrammet har medfört att jag känner mig väldigt trygg i styrelsearbetet i mitt eget bolag, men också att jag känner mig säker på mitt bidragande i andra styrelser. I synnerhet det rent formella kunnandet om hur man arbetar i en styrelse. Jag har fått ett externt styrelseuppdrag genom mitt nätverk från programmet och jag skulle tycka att det vore roligt att bli professionell styrelseledamot när jag känner mig klar med min operativa karriär.

Varför EFLs Styrelseprogram?

Jennys tre främsta argument:
1. Programmet håller en mycket hög nivå både på undervisning, föreläsare, diskussioner samt mat och val av lokaler.
2. Programmet är heltäckande, så du behöver inte komplettera med ytterligare utbildningar för att vara flygfärdig som styrelseledamot.
3. Nätverket som du får genom programmet är oslagbart.

Mer info

Läs mer om EFLs Styrelseprogram