Julhälsning från EFL:s vd Henrik Lundgren

Julen nalkas och vi kan så smått börja att göra mentalt bokslut för 2021. Det har gått ytterligare ett lärorikt år som både vidareutvecklat vår förmåga att omfamna förändring och spela bollen där den ligger, samt uppskatta och sätta värde på det som är viktigt för oss.

EFL:s vd Henrik Lundgren

2021 var året som inleddes lite trevande mitt i brinnande pandemi, men vars andra halva präglades av en sprudlande optimism och med en balanserad hyllning till mänskliga personliga möten. Som helhet kan året för EFL:s del sammanfattas som mycket bra. Många möjligheter att skapa ”impact” för näringsliv och offentlig sektor har erbjudits – och tagits. Vi kan konstatera att i princip varenda av höstens programstarter var fulltecknade med kölista, och att vi har fått vara en viktig del i arbetet med många organisationers utmaningar. Det har även varit ett år som vi i vanlig ordning fyllt med spännande nätverksaktiviteter.

EFL behåller den pedagogiska ledartröjan

Vi är glada över att få kvitto på att EFL:s unika ”impact pedagogik” gör sig som allra bäst i situationer där skarpa affärsutmaningar i realtid letar lösningar i en snabbföränderlig kontext. Detta gör att möjligheterna är stora för de som vågar tänka utanför boxen.

För dig som önskar lite reflektionsunderlag i mellandagarna kan jag tipsa om sammanfattningen av sommarens jordgubbswebinarium Laget spöar jaget i en komplex omvärld med EFL-medarbetaren Thekla Schneede som ni bland annat träffar på vårt flaggskeppsprogram Leading IMPACT.

I höst har vi spänt bågen ytterligare genom att sjösätta ett forskningsprojekt om morgondagens mest effektiva metoder för utveckling och lärande i organisationer. Eller annorlunda uttryckt: hur bör management- och ledarutvecklingsprogram bäst designas för att ge största möjliga effekt och genomslag i organisationen. I detta forskningsprojekt vill vi gärna ha er hjälp. Är du och din organisation intresserad av att medverka i studien, klicka här.

Företagsnätverket fortsätter att växa

EFL:s företagsnätverk har i vanlig ordning sjudit av energi och framåtanda. Vi har under året sammanstrålat ömsom digitalt och ömsom fysiskt, med ett brett utbud av aktiviteter. Under 2021 har vi haft förmånen att välkomna tio nya medlemsorganisationer i nätverket: Boxon, B-sure, Galenica, Helsingborgs Hamn, InUse, Lunds Kommuns Parkerings AB, Magle Chemoswed, Malmö LBC, Säljarnas Riksförbund, Øresundsbro Konsortiet. Det finns plats för fler, och inom kort kommer vi att presentera vårens späckade schema av medlemsaktiviteter. Läs mer om fördelarna med EFL:s företagsnätverk.

With great power comes great responsibility

Med ett starkt nätverk och bra driv kan mycket gott hända. Denna tes bevisades inte minst på vår HotSpot den 12 november då Help for Children, Sparbanken Skåne och Zelmerlöw & Björkman Foundation för att prata CSR, affärer och ledarskap – hur man som organisation kan gå till tanke och handling med att göra världen bättre samtidigt som man utvecklar sin egen organisation. Help for Children och Zelmerlöw & Björkman Foundation fick till följd av detta evenemang värdefulla tillskott till sitt viktiga arbete. EFL är stolta över att stödja dessa hjälporganisationer. Skulle er organisation så här i jultider också vilja vara med och hjälpa till, så kan ni läsa mer om dessa organisationers verksamhet och hur ni kan stödja med t.ex. julpaketwww.helpforchildren.se, eller en julgåva på www.zbfoundation.se.

En riktigt god jul

På alla EFL:s medarbetares vägnar vill jag önska en God jul och ett Gott nytt år! Ha en avkopplande julledighet, håll er friska och ta hand om varandra.

På återseende i januari. Ta gärna del av vårt programutbud till dess. Mycket spännande väntar 2022!

Henrik Lundgren
vd EFL

Zelmerlöw & Björkman Foundation om CSR, affärer och ledarskap

EFL:s impact-pedagogik

Jordgubbswebinar 2021

Help for children

Zelmerlöw & Björkman Foundation