Medlemsaktiviteter i april

Missa inte april månads spännande nätverksträffar för dig på EFL:s medlemsföretag:

9 april:

Hållbarhet som skapar värde

EFL:s medlemsföretag Trelleborg AB delar med sig om sitt hållbarhetsarbete – en av Skånes just nu mest kraftfulla hållbarhetssatsningar. Hållbarhetsarbetet inom Trelleborg AB har varit under ständig utveckling och man har nu lagt en ny strategi med nya mål, bland annat inom klimatområdet. Den 9 april har du möjlighet att höra mer om hur Trelleborg har valt att ytterligare ”höja ribban” gällande framtida hållbarhetssatsningar.

 


14 april:

Ett år efter Corona!

Under 2020 genomgick världen en av de största ekonomiska kriserna i modern historia. Flertalet länder har inte upplevt en så stor nedgång i sina ekonomier på över 100 år. Med löften om ett vaccin kan vi långsamt påbörja återgången till det normala. Då är det tid att göra en avstämning av krisens effekter. På vår Hot Spot den 14 april belyser nationalekonom Fredrik N G Andersson effekterna av Covid-19 – en av modern historias största ekonomiska kriser.


23 april:

Vägen framåt för näringslivet i Sverige

Pandemin har blivit en påminnelse om betydelsen av europeisk samverkan och den gemensamma inre marknaden. Stängda gränser mellan Europas länder ger ingen mersmak. Sverige är ett land som har stort beroende av den inre marknaden och ett EU som frihandelns försvarare. Kräver det att Sverige skaffar sig en tydligare EU-agenda och axlar en mer drivande roll än vi gjort tidigare? Den 23 april ger Svenskt Näringsliv, medlemmar i EFL:s företagsnätverk, sin syn på ett näringsliv i ny skepnad.