MiLgårdarna  – internatgård för kvalificerade utvecklingsprogram

EFL fortsätter på sitt tema att intervjua några av våra partners, som berättar om hur de ser på partnerskapet och bidrar med sina erfarenheter och resurser till vår gemensamma utveckling. Vi ställer några frågor till Lennart Rohlin och MiLgårdarna, som är hemvist för många av EFL:s internatförlagda program.

Lennart Rohlin, MiLgårdarna

– Vi är glada och stolta över att få vara hemvist för EFL:s internatförlagda program: Styrelseprogrammet, Diplomerad Controller, Diplomerad Marknadsekonom och inte minst EFL:s flaggskepp Leading Impact – Executive Management & Leadership Program och dess föregångare Executive MBA. Vår främsta ambition är att vara bästa konferensgård för just kvalificerade utvecklingsprogram.

Lennart var med och grundade EFL 1969 och var verksamhetens operative chef under de första tio åren. Därefter skapade han MiLgårdarna för att fylla behovet av mötesplatser som är designade för det slags pedagogik som utmärker program som dagens Leading Impact, det vill säga upplevelsebaserat, interaktivt och resultatfokuserat; en plats för tankesprång, reflektion och lärande.
– Kombinationen av en genomtänkt fysisk miljö och en personligt varm mental miljö med hemkänsla bidrar till att deltagarna slappnar av, kommer igång snabbt och når resultat utan stress.

En trygg mötesmiljö i corona-tider
I corona-tider har MiLgårdarna några speciella fördelar. En är att det program, den grupp, som hyr en MiLgård är ensamma på sin gård och därför inte riskerar att stöta på någon annan. Denna ensamrätt stödjer också fokus och koncentration. En annan fördel som utnyttjas flitigt i den interaktiva pedagogiska processen är att det finns många och ovanligt rymliga konferens- och mötesrum. Det är lätt att hålla på den påbjudna sociala distanseringen. Även hemkänslan får en ny betydelse. Att följa rutiner som blivit en del av deltagarnas vardag blir naturligt i en hemlik miljö. En ytterligare poäng är de möjligheter som den vackra naturen runt MiLgårdarna bjuder in till. Det kan vara olika out-door aktiviteter, såsom walk-and-talk. När vädret tillåter serveras måltiderna utomhus.

40 år med fokus på hållbarhet
MiLgårdarna har en lång tradition av satsningar på hållbarhet och är Svanenmärkta och Kranmärkta. De serverar FairFrukost, har många elstolpar och är certifierade med GreenStar av IACC.  Matfilosofin är skånskologisk.
– Jubileumsåret inleddes i mars med en workshop med fokus på hållbarhet och under året följer särskilda satsningar varje månad inom olika områden (kolla in hållbarhetskalendern på milgardarna.se/hallbart).

En utmanande partner
– EFL tillhör våra mest uppskattade och största partners sedan 1990-talet. Framför allt tillhör EFL dem som utmanat oss och därmed bidragit till vår ständiga utveckling, både av konceptet och den fysiska miljön, avslutar Lennart.