”En applicerbar och konkret utbildning kring hur HR kan presentera idéer för att få genomslag”

I höstas gick Malin Holmgren, HR-chef på FordonsData Nordic AB, Strategic HR Excellence Program. En 4-dagarsutbildning som hon menar har gett henne värdefulla verktyg, nya kunskaper och ett stort erfarenhetsutbyte.

Hej Malin! Beskriv Strategic HR Excellence program!

Strategic HR Excellence är ett program som handlar om hur en kan lyfta HR:s frågor i ledningsgrupp och styrelse. Det blev tydligt att för att nå framgång med detta behövs förståelse och medvetenhet inom många olika områden; däribland ekonomi, förändringsledning, kultur och organisation. Under utbildningens fyra dagar gick vi igenom dessa områden i olika block för att i slutet sätta samman våra insikter och presentera hur vi med hjälp av dem ska lyfta en specifik fråga i ledningsgrupp/styrelse.

Vilka delar i innehållet gav dig mest?

Jag tyckte det blev tydligt att du behöver alla delarna för att lyckas, så kombinationen av ämne gav mycket. Jag var svagast inom ekonomi sedan tidigare så den delen gav mest ny kunskap.

Har kursen levt upp till dina förväntningar?

Kursen levde väl upp till mina förväntningar. Dessutom var gruppen väldigt generös med att dela med sig av egna erfarenheter och utmaningar vilket skapade ett stort mervärde.

Vad skulle ditt budskap vara till den som funderar på en utbildning som denna?

Detta är en applicerbar och konkret utbildning kring hur HR kan presentera idéer för att få genomslag.

Vilket värde skulle du säga att kursen innebär för dig? Och för din verksamhet?

Jag tror att jag efter utbildningen blivit bättre på att kommunicera hur mina ”HR-handlingar” påverkar affären. Det har varit självklart för mig att alla förstod det tidigare, men efter utbildningen har jag förstått att det kanske inte är så självklart =)

Vem skulle du rekommendera att gå Strategic HR Excellence program?

Jag skulle rekommendera den till alla som arbetar som HR-chefer eller liknande.

Strategic HR Excellence Program

På Strategic HR Excellence Program utvecklar du den verktygslåda du i HR-rollen behöver för att framgångsrikt kunna ta plats i styrelser och ledningsgrupper. Under 4 dagar arbetar du med din strategiska förståelse, språk och förmåga att effektivt kunna bidra till din organisations utveckling.

Nästa programstart: 21 oktober, 2022

Läs mer om programmet

Kontakta mig

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!