Styrelsealumniträff

Den 20 maj hälsar vi EFLs styrelsealumner välkomna till en träff med flera intressanta gäster på temat ”Förtroendekriser i styrelser”.

Ingen har kunnat undgå det som skrivits i media om Swedbank och turerna kring deras VD Michael Wolf och Styrelseordförande Anders Sundström. Det blåser på toppen!

Alla verksamheter – i synnerhet publika börsnoterade verksamheter eller statligt ägda bolag – kan förvänta sig en ökad genomlysning av verksamheten via medierna. Vilken roll har då styrelsen när ifrågasättandet blir ett faktum?

Vi har tre spännande gäster:

thomas_frostberg_300x300pxThomas Frostberg

Thomas Frostberg är ekonomisk krönikör på HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8till5 och har bevakat frågor om företags hållbarhetsarbete, samhällsansvar och potentiella positiva påverkan på sin omgivning de senaste 15 åren. Han leder under året också Dagens Nyheters satsning på en temasajt om FN:s nya utvecklingsmål, där näringslivet är en viktig aktör för att målen ska förverkligas.
Fotograf: Jenny Leyman

 

 

 

emma_ihreEmma Ihre

Emma Ihre är finansanalytiker med lång erfarenhet av att integrera hållbarhet och affärsetik i investeringsprocessen och ägardialogen med bolag. Emma är idag hållbarhetschef hos Mannheimer Swartling Advokatbyrå med ansvaret att integrera hållbarhet i rådgivningen till klient. Emma har tidigare varit ansvarig för hållbart företagande på Finansdepardementet och chef för Corporate Engagement på Ethix SRI Advisors, där hon gav råd kring hur miljö-, sociala- och ägarstyrningsfrågor kan integreras i investeringsprocessen och ägardialogen. Vidare har hon arbetat för Amnesty Business Group och är idag ordförande för Sveriges Finansanalytikers Corporate Responsibility-grupp.

 

 

sellert_dahlstrandTrägårdh Avokatbyrå

Ola Sellert är advokat och främst inriktad på företagsrekonstruktioner, konkurser, bolagsrätt och processer. Han har varit förordnad som rekonstruktör och konkursförvaltare i flera större ärenden inom bl.a. bygg-, entreprenad- och finansbranschen. Han är styrelseledamot i IFFR (Institutet för Företagsrekonstruktion) samt i IFFR Syd och innehar diverse andra styrelseuppdrag.

Viviénne Dahlstrand är advokat och civilekonom. Hon är huvudsakligen inriktad på bolagsrätt och fastighetsrätt. Hon har erfarenhet av att arbeta med allt från små familjeföretag till stora börsnoterade bolag och har även ägnat sig åt att hjälpa nyetablerade företag i processen fram till en fungerande verksamhet.

Läs mer om EFLs Styrelseprogram

Fakta

Tid:
20 maj kl. 13.30- ca 16.30 (fika från kl 13.00)

Plats:
Ideon Agora konferenscenter – Lokal Forum

För vem:
EFLs styrelsealumner

Anmälan:
ann-mari.nilsson@efl.se Anmälan är bindande. (Avanmälan senast tre dagar före träffen annars debiterar EFL SEK 500)

Frågor:
Välkommen att kontakta Anna Sjöberg Petersson på:
anna.sjoberg_petersson@efl.se
046-222 68 41

Allt hålls ihop av Matts Kärreman, programchef på Styrelseprogrammet.

Vi välkomnar förstås deltagarnas egna inspel och erfarenheter kring ämnet, så fundera gärna lite inför sammankomsten.