Fullspäckat schema av inspiration fram till sommaren

För den som vill inspireras inom strategi, ledarskap, ekonomi och affärsutveckling väntar ett härligt smörgåsbord på EFL fram till sommaren. Inte mindre än 5 inspirerande seminarier i olika förpackningar erbjuds för kunder, organisationer i EFL:s medlemsnätverk, alumni-grupper och andra intressenter.

Anna Sjöberg Petersson

– Är du på jakt efter att gå inspirerad in i sommaren så erbjuder EFL ett brett fält av föreläsningar, seminarier och nätverksträffar. En del av sammankomsterna är exklusiva för medlemmar i EFLs företagsnätverk medan andra är öppna för alla som är intresserade, säger Anna Sjöberg-Petersson, affärsutvecklare på EFL och ansvarig för EFLs medlemsnätverk.

För medlemmarna i nätverket väntar två riktiga godbitar. Den 31 maj gästar Volvo Cars Sveriges VD Kristian Elvefors nätverksgrupperna HotSpots för att prata om ”Made by Sweden – the unplugged version”. Den 16 juni anordnar EFL en ”fireside chat” med Qliks VD Lars Björk som kommer att kretsa kring de utmaningar som följer respektive steg i att gå från en lokal aktör till en global spelare.
– Våra HotSpots-nätverksgrupper är ett koncept för att tillsammans med landets främsta experter och deltagare som står inför liknande utmanigar kunna vända och vrida på aktuella frågor, trender eller affärsmöjligheter. Från och med 2017 inkluderar EFLs företagsmedlemskap 6 gratis platser i dessa forum vilket jag uppmanar samtliga medlemsföretag att utnyttja, säger Anna Sjöberg-Petersson och fortsätter:

– Vi satsar hårt och målmedvetet på att fylla medlemskapet med stora och konkreta värden och ständigt utveckla konceptet. EFL är det naturliga partnern när det gäller att möta aktuella och framtida affärsutmaningar.

Även för individer och organisationer som inte är medlemmar i EFLs nätverk erbjuds riktiga inspirations-pärlor. Den 1 juni anordnar EFL ett seminarium på temat Hållbar redovisning på Studio i Malmö, och den 14 juni erbjuds ett seminarium på temat Affärsstyrning som konkurrensmedel i samarbete med medlemsföretaget DFind i Malmö.

Och i vanlig ordning anordnas ett traditionsenligt ”jordgubbsseminarium” den 29 juni på ämnet ”Performance Management”, vilket brukar vara ett fint avstamp för reflektion inför stundande semester.